Hvad betyder det, at Jesus er verdens lys?

Hvad betyder det, at Jesus er verdens lys?

Jesus siger om sig selv, at han er verdens lys. Hvad betyder det for os?

Uden mørket finder vi ikke lyset. Hvis du ikke har oplevet mørket, ved du ikke, at du har brug for lyset.

Jeg og min familie bor ude på landet, og når det er mørkt, er det virkelig mørkt.
Du kan ikke finde vejen i mørket, du kan ingenting se, og hvis du mister noget i mørket kan du ikke finde det igen.

Et lys derude midt i mørket gør det muligt at finde rundt, at se hvor du går, og finde det som du evt. måtte have tabt.

Jesus er lyset midt i det mørke, vi selv har sat os i gennem de valg, vi har truffet gennem livet, Jesus er lyset midt i det mørke, andres valg har sat os i.
Livet er fyldt af uretfærdighed og lidelser, men Jesus har lovet aldrig at vige fra vores side, hvis vi vil have ham med på vores vej gennem livet.

I Jesus er det muligt at finde en fred, som ikke kan forklares, kun erfares.
En tillid til at han kender alt og ser alt, og mere end noget andet ønsker han at have fællesskab med os, at hjælpe os med at vælge det, som er bedst for os og give os en vished om, at vi er elsket.

Det er den gave, som Gud gav os, og som vi har været samlet om her i julen. Guds gave til mennesket. Lyset er kommet til verden.
Han ønsker, du skal finde den vej, som er bedst for dig, han vil vise dig den, og hvis du har tabt noget på din vej, vil han hjælpe dig med at finde det igen. Finde håbet igen , finde troen igen, finde kærligheden igen.

Jesus siger til os, at den som vandrer med Ham skal ikke vandre i mørke, men have livets lys. Måske det ud over Jesus selv også betyder, at han vil give os lys over situationer I livet, så vi kan navigere og finde vejen, som han lyser op foran os gennem sit ord og sit nærvær. Prøv at sætte tid af til at lytte, være stille og bare lade Gud få mulighed for at tale til og med dig. Hvis du har for travlt og aldrig tager tid til at være stille, går du måske glip af at høre, hvad han hvisker i hjertet, og se det lys, han sender ind i din situation. Han venter på dig, vil du give ham tid og lade ham oplyse din dag, dit liv, din fremtid?


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Matt.5:14 siger Jesus til os :”I er verdens lys”
Jesus vil gerne være dit lys, men vil også, at du skal være lys for andre.
Man tænder jo ikke et lys og gemmer det væk, nej man sætter det op, så det kan lyse på omgivelserne. Vær selv et lys, giv en opmuntring, et knus, et smil, et ord i rette tid, en hjælpende hånd. Der er hver dag masser af muligheder for at være lys for dem, du møder på din vej.

Luk dit hjerte op for ham, lad ham få lov til at være dit lys, og vær selv et lys for andre.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Søndagens tekst: Joh.8:12-20

Jesus siger: Jeg er verdens lys

Jesus fortsatte med at tale til folkeskaren:
»Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, kommer ikke til at vandre i mørket, men får livets lys.« 13 Farisæerne protesterede: »Nu taler du igen om dig selv. Den slags vidneudsagn er ikke gyldige.«
14 Jesus svarede: »Selv om jeg taler om mig selv, er det dog et gyldigt og sandt vidnesbyrd, for jeg ved, hvorfra jeg er kommet, og jeg ved, hvor jeg går hen. Men det ved I ikke.
15 I dømmer mig ud fra jeres menneskelige forudsætninger, men jeg dømmer ingen. 16 Og hvis jeg endelig afsiger en dom, så er min dom gyldig, for jeg er ikke alene om den. Min Far, som sendte mig, står bag mig. 17 Og står der ikke skrevet i den lov, I kender så godt, at når to vidner siger det samme, så er sagen afgjort?
18 Jeg vidner altså om mig selv, og det andet vidne er min Far, som har sendt mig.«
19 »Hvor er din far da henne?« spurgte de.
»I kender hverken mig eller min Far,« svarede Jesus. »Hvis I var klar over, hvem jeg er, ville I også være klar over, hvem min Far er.«
20 Jesus sagde disse ord, mens han sad og underviste ved den store indsamlingsbøsse i templet. Han blev imidlertid ikke arresteret, for ifølge Guds plan var tiden endnu ikke inde til det.

Teksten er fra Bibelen på Hverdagsdansk