Britisk kampagne i fare på grund af påstået ”had-tale”

– Jeg prædiker Guds kærlighed, ikke had, fastslår evangelisten Franklin Graham.

”Jeg kommer ikke med hadtale. Jeg kommer for at dele evangeliet om, at Gud elsker mennesker i Storbritannien, og at Jesus Kristus kom til jorden for at frelse os fra vores synder”.

Det skriver Franklin Graham på Facebook til de britiske LGBTQ-grupper, hvis protester har ført til aflysninger af syv ud af otte arrangementer på evangelistens kampagne, som skulle begynde den 30. maj i år.

De mange aflysninger begrundes med evangelistens påståede homofobi, fordi han har kaldt homoseksualitet en synd, skriver Christian News.

Også muslimske grupper har protesteret højlydt mod Franklin Grahams besøg. De mener, at han bør nægtes visum, fordi han har talt imod islam og er en erklæret Trump-tilhænger.

Franklin Grahams møder i Liverpool, Glasgow, Newport, Sheffield, Birmingham, Milton Keynes og London er aflyst. Newcastles Utility Arena har endnu ikke aflyst mødet, der skulle finde sted den 3. juni. Men også i Newcastle er byrådet bange for at støde LGBTQ’erne: ”Jeg tror ikke, der er plads til ham i vores by…den slags handlinger er ikke i overensstemmelse med vor bys værdier,” udtalte byrådets leder Nick Forbes ifølge Christan News til Pride Radio.

Franklin Grahams understreger i sit FB-opslag til LGBTQ-grupperne, at alle er syndere, inklusive ham selv. Samtidig indbyder han alle deres medlemmer til at komme til møderne for at høre evangeliet.

På Twitter skriver Franklin Graham, at han stadig regner med at gennemføre sin kampagne og prædike evangeliet rundt omkring i Storbritannien.