Facebooks opfinder er blevet mere religiøs

Mark Zuckerberg kalder sig ikke længere ateist.

Administrerende direktør og grundlægger af Facebook Mark Zuckerberg siger selv, at han er blevet mere religiøs.

Ifølge Business Insider sagde Mark Zuckerberg i et interview den 31. januar i år, at religion har fået større betydning, efter at han er blevet far og på grund af den seneste tids modvind for Facebook.

I et spørgsmål om, hvor han får råd, svarede han:

– Jeg er blevet mere religiøs (…) De seneste år har gjort mig mere ydmyg. Jeg troede, jeg vidste en masse om, hvordan man bygger noget op, og det gjorde jeg ikke. Jeg tror bare, der er en stor trøst i at vide og være overbevist om, at der er nogle ting, der er større end dig, forklarede Mark Zuckerberg.

Den 35-årige mangemilliardær har en jødisk baggrund, mens hans kone Priscilla Chan er buddhist. I en årrække erklærede Mark Zuckerberg sig åbenlyst som ateist.

Men i 2016 vakte en julehilsen på hans Facebook-profil opsigt, da han pludselig gav udtryk for at have skiftet holdning. I en kommentar til julehilsnen blev han spurgt, om ikke han var ateist, og her svarede Mark Zuckerbeg klart og tydeligt: ”Nej. Jeg er opvokset jødisk og gik igennem en periode, hvor jeg forholdt mig skeptisk, men nu tror jeg, at religion er meget vigtig.”

Han uddyber ikke nærmere, hvilken religion han er tilhænger af.
Sidste år blev Facebook idømt en bøde på 33,1 mia. kr. for at have brudt loven om privatlivets fred ved at sælge personlige data til en tredjepart.