Højlund sætter fokus på trivsel i Sømandsmissionen i Grønland

Henrik Højlund er nyt medlem af Sømandsmissionens hovedbestyrelse.

Henrik Højlund er til daglig valgmenighedspræst i Aarhus Bykirke. Nu er han netop indtrådt i Sømandsmissionens hovedbestyrelse, hvor han som særlig opgave får det pastorale ansvar for flere medarbejdere i Grønland.

– Det er med baggrund i meldinger fra medarbejdere, at jeg nu skal assistere. Nogle synes, det kan være åndeligt opslidende at arbejde i Grønland, og det skal vi imødekomme og gøre noget ved. Jeg skal være præst og sjælesørger – naturligvis med tavshedspligt, siger Henrik Højlund.

Bestyrerne for sømandshjemmene i Grønland har allerede booket ham til at holde en skype-bibeltime for dem til maj. I juni tager han så derop – hans første tur til Grønland, men inden skal hans opgave defineres nærmere, så han er godt klædt på til opgaven:

– Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle derop og tale med de forskellige medarbejdere. Nogle vil kunne bruge mig i personlige samtaler, andre ikke. Sådan tænker jeg, det er.

Det bliver spændende – og det er som at komme til en ny menighed. Hvert menneske bakser med noget forskelligt. Min opgave bliver også at finde ud af, hvad medarbejderne har brug for. Når jeg taler med dem, er jeg præst og sjælesørger, ikke bestyrelsesmedlem.