Luthersk kirke fik endelig en ny præsident

Der gik et år efter valget af en ny præsident i Den Lutherske Brødrekirke, før han fik lov at blive indsat. Nu forestår en større oprydning.

Den 26 januar fejrede den lutherske brødrekirke i Cameroun (EFLC) med stor begejstring og lettelse, at den endelig fik en ny kirkepræsident.

Den tidligere præsident Goyek skulle efter reglerne kun sidde i to perioder af fire år, men det lykkedes ham at sidde i over 20 år ved at omgås reglerne. Kirken blev på grund af økonomisk rod splittet, så en stor stamme forlod kirken. Også mange dygtige enkeltpersoner har forladt kirken på grund af det stadig alvorligere magtmisbrug. Der har været omtale af sager også i aviserne dernede.

Den gamle præsident har kunnet blive på magten på grund af den økonomiske støtte fra udenlandske missionsselskaber og kirker, som åbenbart har været uvidende om, hvor galt det stod til. En stor gruppe præster har forsøgt at råbe sponsorerne op i en klage, men uden resultat.

På kirkens generalforsamling for et år skulle der endelig vælges en ny præsident, men præsidenten gav kun deltagerne valget mellem sine egne to kandidater, selv om reglerne siger, at præsterne kan foreslå kandidater. Mange præster udvandrede derfor i protest.

Albert Goumala, som var rektor for kirkens gymnasium, blev valgt. Han blev anset for at være en marionet. Men da han blev valgt, gik han sine egne veje. Han skabte forsoning med den stamme, som havde forladt kirken, så de nu har besluttet at vende tilbage, og han har lovet at rydde op.

På grund af problemerne med den tidligere præsident, blev det i stedet kirkens allerførste præsident Jacques Hoursang, der foretog indsættelsen. Han er kendt for at være ubestikkelig.

Den afgående præsident blev under indsættelsesceremonien opfordret af dirigenten til at give

den nye præsident hånden. Han blev siddende og rejste sig først, da han 2. gang blev opfordret.
Men nu er der håb om en ny tid for kirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen: