Nyt kursus vil skabe sund karismatik omkring forbøn

Tidligere leder af ”Åndens Klinik” vil hjælpe kristne til at formidle Guds kraft og frihed til andre.

– Usund karismatik sker, ”når folk som jeg ikke har gjort vores arbejde ordentligt,” siger Peter Holmsgaard.

Peter Holmsgaard står i spidsen for initiativet ”Kraftværket”, hvor han sammen med lokale kirker vil træne kristne til en sund formidling af helbredelse og frihed gennem forbøn.

– Der er et enormt behov. Folk har brug for hjælp mere end før, siger Peter Holmsgaard, der er leder af Kraftværket, et nyt tilbud om forbøn i Kolding.

– Men der er også et skrigende behov for at håndtere hele dette område på en sund og ansvarlig og ikke ekstrem måde.

I perioden fra 2002 til 2013 var Peter Holmsgaard leder af Åndens Klinik, der tilbød træning af forbedere og havde tilknyttet flere steder i landet, hvor der var åbningstider med gratis forbøn.

Alle kristne kan

Nu er han startet op i samarbejde med Kirkeibyen i Kolding. I fællesskab med Dina og Ulrik Siegumfeldt holder han kurset ”Lær at formidle Guds kraft til mennesker”, der starter den 25. februar.

– Det her med at forløse Guds kraft burde være en helt normal del af det at være kristen. Jesus døde og opstod igen, for at enhver kristen uanset omstændigheder kan træde ind i en funktion, hvor man ikke kun modtager, men også giver Guds kraft til andre, siger Peter Holmsgaard.

Usund tilgang ødelægger

Han mener dog, at der sammen med fuldmagten til at formidle hjælp fra Gud også gives et ansvar for, at det foregår på en ordentlig måde.

– Hele det område, hvor man oplever det overnaturlige med kundskabsord, befrielse og mirakler, kan bringe allermest velsignelse ind i folks liv. Men det kan også bringe allermest forbandelse. Jeg har masser af eksempler på en fantastisk og en forfærdelig oplevelse, siger Peter Holmsgaard, der ikke er bange for at pege indad. – Det sker, når folk som jeg ikke har gjort vores arbejde ordentligt. For du kan ødelægge folk, hvis der ikke er en ansvarlighed, god etik og sunde værdier på dette område.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vælger det usunde fra

At nogle kirker har en forsigtighed omkring det overnaturlige, ser Peter Holmsgaard ikke kun som noget negativt. Det kan sagtens skyldes gode overvejelser.

– Jeg har hørt om mange kirker, hvor man har været nødt til at sætte det karismatiske på standby, fordi man ikke syntes, man kunne håndtere det på en sund og ansvarlig måde. Jeg oplever det som et tegn på integritet hos ledere, der gerne vil det karismatiske, men det skal bare være sundt.

Kirkeforankring er nøglen

I det nye kursus lægges der både vægt på at undervise om, hvordan man trækker på Guds kraft og hjælper mennesker ud i ny frihed, og på, at det foregår på en sund måde. En del af sundheden er, ifølge Peter Holmsgaard, at det altid foregår forankret til en lokal kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg vil gerne være eksponent for en tjenestefilosofi med ansvarlighed og forankring i lokale kirker og for at vise respekt for hele kirkelandskabet. Nogle gange er folk, der er stået for tilsvarende tjenester, af den ene eller anden grundt endt i opposition til resten af kirken. Ofte er det endt katastrofalt. Jeg vil gerne stå for noget andet, siger Peter Holmsgaard.

Hjælper ind i livskald

Han tror på, at det nye kursus vil hjælpe kristne med at finde deres rette hylde på samme måde, som Åndens Klinik i sin tid gjorde.

– Gennem supervision og accountability kunne vi hjælpe folk ind i deres livskald. Det har jeg tro for, vil ske igen, siger Peter Holmsgaard.