’The Chosen’ går i dybden med beretningen om Jesus

Tv-serien The Chosen (den udvalgte) går tæt på personerne i Jesus’ liv - og selvfølgelig på hovedpersonen selv - Jesus.

I ”The Chosen” er Simon Peter i store vanskeligheder pga. toldgæld, da Jesus kalder ham til at følge sig.

TV-serien ’The Chosen’ er den første længere serie om Jesus, og sæson et med otte afsnit er i hus. Serien giver mulighed for at fordybe sig i livet på Jesus’ tid, og i hvad mødet med ham må have betydet for de implicerede.

Vi kender dem så godt, personerne i evangeliernes beretning om Jesus’ liv. Men har vi virkelig tænkt over, hvordan det må have været at leve under den romerske besættelse? At være besat af dæmoner uden mulighed for hjælp? At være en foragtet tolder?

I sæson et møder vi bl.a. Maria Magdalene, Nikodemus, Simon Peter og Andreas og er med til bryllup i Kana, hvor Jesus udfører sit første offentlige mirakel. Selvfølgelig er der meget af fortællingen i serien, som er fiktion, men den bibelske ramme er på plads, og serien giver en unik mulighed for at leve sig ind i tiden omkring Jesus’ liv og tjeneste.

Hvis man er vant til at se fortællingen om Jesus skildret i en enkelt film, kan man måske godt blive lidt utålmodig i det første afsnit, hvor vi møder den besatte Maria Magdalene.

Man venter længe på, at Jesus skal dukke op og bringe forløsning. Men det er netop en af seriens kvaliteter, at man når at leve sig ind i og identificere sig med karaktererne. Det er heller ikke svært at genkende sig selv i de unge disciple, som fyldt af iver efter at få gang i ’messias-missionen’, skal vænne sig til, at Jesus gør tingene på en anderledes måde, end de forventer.

Det er den trosbaserede streamingtjeneste VidAngel, som står bag produktionen, og bibelhistorien er i kyndige hænder hos instruktør og filmskaber Dallas Jenkins, søn af Jerry B. Jenkins, medforfatter til Left-Behind serien.

Serien kan ses gratis gennem appen ”The Chosen”, dog kun med engelske undertekster. Hele serien er finansieret gennem private donationer.