Festgudstjeneste for Bibelen 2020 aflyst af corona-frygt

Bibelselskabet havde planlagt at fejre den nye danske bibel, Bibelen 2020, den 22. marts i alle danske kirker. Nu er festgudstjenesten i Vor Frue Kirke i København med deltagelse af H. M. Dronning Margrethe blevet aflyst.

Dronningen har op til udgivelsen den 20. marts fået overrakt sit eget eksemplar af Bibelen 2020, oplyser Bibelselskabet. Majestæten skulle have deltaget i festgudstjenesten i sin egenskab af protektor for Bibelselskabet.

Planen var, at Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, skulle prædike, Københavns Drengekor under ledelse af Ebbe Munk skulle synge, og der ville blive læst tekster fra Bibelen 2020.

Aflysningen sker i tråd med Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at mindske risikoen for spredning af coronavirus, oplyste Bibelselskabet den 11. marts.