Frygt for smitte truer med at lukke sommercamps

Arrangørerne af de kristne sommercamps afventer spændt Corona-smittens udvikling.

Vibeke Frandsen er pinsepræst i Hjørring, når hun ikke er lejrchef for Mosaiks sommercamp.

Pressemeddelelsen fra Statsministeren onsdag aften omkring Corona-smitten truer med at bringe også de kristne sommercamps i fare for aflysning.

Arrangørerne af de kristne sommercamps, som hvert år samler tusindvis af deltagere i en uge, forsøger at slå koldt vand i blodet og ser tiden an.

Regeringen har som bekendt ”anbefalet”, at større arrangementer med over 100 deltagere aflyses i de kommende to uger.

Men med det hastigt stigende antal smittede også i Danmark er der ikke udsigt til, at ”forbuddet” bliver ophævet foreløbigt.

Sommercamp Mosaik i Mariager samler normalt over 5.000 deltagere.
Lejrchef Vibeke Frandsen er imidlertid ikke klar til at aflyse lejren:

– Vi er naturligvis vores ansvar bevidst og gør os de samme overvejelser, som alle andre arrangører af festivaler og sommercamps. Men når ikke engang Sundhedsstyrelsen tør forudsige, hvad der sker de næste måneder, kan vi heller ikke, siger Vibeke Frandsen.

– Vi fortsætter derfor med at planlægge vores sommercamp og regner indtil videre med, at den bliver gennemført. Vi vil til enhver tid følge myndighedernes anvisninger. Og vi venter med det, der kan ventes med, for at undgå en økonomisk lussing.

En aflysning vil naturligvis få de samme alvorlige konsekvenser for os som for andre, men vi er kun i marts måned, og måske er faren ebbet ud om et par måneder, mener Vibeke Frandsen.
SommerOase afventer også udviklingen. På et bestyrelsesmøde fredag var Coronoa-smitten et af punkterne på dagsordenen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:T.B. Joshua: Frygten slutter den 27. marts

Flere kristne ledere advarer imod at lade frygten få overtaget.
Blandt dem er den kendte nigerianske profet, T.B. Joshua.

I marts sidste år profeterede han, at året ville være fyldt med frygt. Ved en gudstjeneste i begyndelsen af marts i år sagde han:

– Men den 27. marts vil det (år) være ovre. Hvad enten vi kan lide det eller ej, hvad enten der kommer medicin imod det eller ej, så vil det gå, ligesom det kom, sagde T.B. Joshua – der måske udtalte sig specielt om Nigeria.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Link til video fra gudstjenesten.