Folkekirkens Nødhjælp droppede indsamling af frygt for Coronavirus

Den årlige dør-til-dør-indsamling blev aflyst bare to dage før, den skulle foregå.

Den årlige dør-til-dør-indsamling blev aflyst bare to dage før, den skulle foregå.

Folkekirkens Nødhjælp valgte at aflyse husstandsindsamlingen til den årlige landsindsamling søndag den 8. marts for at mindske risikoen for Corona-smitte.

To dage inden indsamlingen meddelte Folkekirkens Nødhjælp, at de havde besluttet sig for at aflyse dør til dør indsamlingen. Op mod 15.000 frivillige havde ellers meldt sig til at stemme dørklokker rundt omkring i landet i søndags, og flere end 2.000 frivillige har de seneste seks måneder været med til at forberede landsindsamlingen.

Alternativ indsamling

– Jeg vil gerne takke alle vores frivillige, indsamlingsledere og koordinatorer, der har knoklet for at få årets landsindsamling på benene. Jeg kan godt forstå, hvis de er skuffede, men det er vigtigt for os at tage ansvar og ikke lade det enkelte indsamlingssted og den enkelte indsamlingsleder stå med den svære beslutning om at aflyse eller fortsætte.

Vi håber, at de mange frivillige nu i stedet vil hjælpe med den alternative indsamling, sagde Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp om aflysningen af den fysiske indsamling.

Indsamlingen foregik i stedet digitalt via SMS og MobilePay. Folkekirkens Nødhjælp forventede at indsamle 9 millioner kroner til årets landsindsamling.

Det er første gang i 21 år, at Folkekirkens Nødhjælp har aflyst en indsamling. Aflysningen skete i kølvandet på Statsministerens opfordring sidste fredag til at aflyse eller flytte arrangementer, der samler mere end 1.000 mennesker.

Kunne ikke flyttes

Landsindsamlingen går i år til de millioner af mennesker i verdens fattigste lande, som er ramt af klimaforandringerne. Hjælpen skal bl.a. gå til træplantning, vandpumper og diger og dæmninger.

Folkekirkens Nødhjælp har forsøgt at få flyttet husstandsindsamlingen til senere på året. Men ifølge ISOBRO som er indsamlingsorganisationernes brancheforening, er det ikke umiddelbart muligt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det lykkedes Folkekirkens Nødhjælp at indsamle 3,1 mio. i løbet af weekenden via digital indsamling.