Temadag om litteratur og kristendom på LMs Højskole

Luthersk Missions Højskole holder igen i år temadag om litteratur og kristendom. Foto: Lektor Merete Bandak underviste på litteraturdagen i 2019.

For tredje år i træk inviterer Luthersk Missions Højskole i Hillerød til temadag om litteratur og kristendom. I samarbejde med Kristeligt Forbund for Studerende tilbyder LMH et varieret program den 14. marts 2020.

Ligesom de tidligere år vil litteraturredaktør på Weekendavisen, Johannes Baun, åbne temadagen. I år sker det med foredraget ”Bibelens bedste romanfigurer”. Om det siger han:

”Nogle gange siger man om virkeligheden, at den overgår fantasien. Sådan er det også, når man læser Bibelen. Karaktererne, kompleksiteten, dybden i både fald og indsigt – dén gryderet har simret længe og smager utroligt. Og så er den sand. Men hvad sker der, når man digter videre?”

Afslutningsforedraget bliver ved lektor Merete Bandak fra Lolland-Falster, som giver eksempler på bibelaftryk hos skønlitterære forfattere med udgangspunkt i den verdensberømte kritiker Northrop Fryes hovedværk ’Bibelen og litteraturen’.

Temadagen er gratis for studerende. Pris for ikke-studerende 250 kroner inklusiv forplejning.