560 biler til drive-in i Billund

Efter den store succes planlægger Betania Kirkecenter at fortsætte med drive-in-arrangementer hele sommeren.

Legolands parkeringsplads P2 var fyldt med kirkebilister til drive-in-gudstjenesten påskedag.

560 biler var med, da Betania Kirkecenter sammen med andre kristne holdt drive-in-gudstjeneste på Legolands parkeringsplads påskesøndag.

Flag, kage og store smil hos kirke-bilisterne.

Mens kirkebygningerne står tomme rundt om i landet, var mellem 1.500 og 2.000 personer til drive-in-gudstjeneste på Legolands parkeringsplads P2 i Billund påskesøndag.

– Det gik over al forventning! Vi havde regnet med 150 eller 200 biler, så vi er vildt glade og har kun fået god respons, siger Gert Bjørsted, der er præst i Betania KirkeCenter.

Musikeren Simon Pedersen, der for nyligt udgav sit første soloalbum, ledte lovsang til gudstjenesten. Prædikenen stod Jens Peder Pedersen for. Han er pastor emeritus (pensioneret præst) i Åben Kirke i Herning.

Drive-in gudstjenesten blev også live-streamet på Facebook og Youtube.

Oprindeligt var det annonceret, at sognepræst Elon Jepsen, Vor Frelsers Kirke i Vejle, skulle prædike. Men af ”kirkepolitiske grunde” måtte han melde fra.

Den 9. april skrev han på sin Facebook-side:

”Så er der snart drive-in-gudstjeneste i Billund. Jeg er desværre blevet forhindret i at medvirke. Jeg vil ønske alle en rigtig god gudstjeneste på søndag og ikke mindst en god påske!”

– Kirkeskel må ikke blive et problem, så lad os alle udvise stor glæde ved at bygge bro, for sammen er vi stærkere og Guds velsignelse vokser tydeligt frem i det, vi gør sammen, skrev Gert Bjørsted på sin Facebook-side. Det var Gert Bjørsted, der sammen med en gruppe kristne frivillige fra både fri- og folkekirker stod bag drive-in-gudstjensten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gert Bjørsted byder velkommen til drive-in gudstjeneste på parkeringspladsen ved Legoland. Han stod i spidsen for at arrangere gudstjenesten.

Sæt i gang!

Gert Bjørsted fortæller, at han vågnede en nat før påske, og så en parkeringsplads fuld af biler for sig. Han havde svært ved at falde i søvn igen og spurgte Gud, hvad det betød. Da han dagen efter var på vej på arbejde fik han en indskydelse, der sagde: ”Sæt i gang!”

Da Gert Bjørsted gik i gang med at arrangere drive-in-gudstjenesten, viste det sig tilfældigt, at nogle andre kristne entusiaster i Billund allerede var i gang med at arrangere drive-in-bio på Legolands parkeringsplads. Påskeweekenden bød derfor på drive-in-bio om lørdagen og drive-in-gudstjeneste påskesøndag.

Flere drive-in events hele sommeren

Gert Bjørsted arbejder på at gentage kombinationen af denne succes som en del af Betania KirkeCenters missionsprojekt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi har allerede spurgt, om vi kan få lov at disponere over scenen hver søndag hele sommeren, fortæller han.

– Så vil vi lave drive-in-bio eller koncert lørdag aften og drive-in-gudstjeneste søndag formiddag og fællessang med folkelig musik om aftenen hele sommeren, siger Gert Bjørtsted.