ADRA Danmark forærer 1,5 mio. til Corona-bekæmpelse i tre lande

Pengene går til forebyggelse af Corona-smitte i Yemen, Sydsudan og Laos.

Donationen fra ADRA Danmark går bl.a. til håndvaskfaciliteter i Sydsudan i kampen mod corona-smitte.

Private donationer og støtte fra Danida har gjort det muligt for Adventisternes Udviklings- og Nødhjælpsorganisation (ADRA) i Danmark at sende cirka 1,5 millioner kroner til Yemen og Sydsudan og 70.000 til Laos.

Pengene går til at bekæmpe corona-smitte i de tre lande.
– Vi er taknemmelige for vores faste støtter, der gør det muligt for os at træde til prompte, når verdens nødlidende kalder.

I denne pandemi-tid oplever vi en helt særlig opbakning. Vores baglands generøsitet og vilje til at se ud over egen næsetip berører os alle på kontoret, siger Jens Vesterager, der er generalsekretær i ADRA Danmark.

Konkret hjælp

Den danske organisation støtter i forvejen længerevarende humanitært arbejde i både Yemen og Sydsudan. I de to lande er arbejdet med at informere befolkningen om smitterisiko og forebyggelse allerede i fuld gang.

Donationen fra ADRA Danmark skal bl.a. hjælpe med at sprede information om smitteforebyggelse via radioudsendelser, dør-til-dør besøg og flyers. I Yemen forventes disse flyers at nå ud til 20.000 familier.

I Sydsudan går pengene også til at etablere håndvask-faciliteter i tolv områder med flygtninge.

Laos får iltflasker

De private donationer har også gjort det muligt for ADRA at forære knap 70.000 kroner til Coronahjælp i Laos.

Hjælpen går til de mest sårbare i form af oplysningskampagner og iltflasker til hospitaler i samarbejde med WHO og Clinton Health Access Initiative.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mere i støbeskeen

Udenrigsministeriet oplyser, at Danida står klar med flere penge til at støtte Corona-bekæmpelse i det globale Syd.

– En ekstra bevilling fra Danida vil være et værdifuldt bidrag til at forebygge spredning i lande, hvor sundhedssystemerne allerede er helt i knæ, siger Jens Vesterager.

Etiopien er et af de lande, som ADRA Danmark formoder får brug for hjælp i kampen mod virusset.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi ønsker at målrette indsatsen til de allermest sårbare mennesker, der ofte ikke har adgang til tilstrækkeligt med vand og sanitære forhold og hvis modstandskraft allerede er svækket, fortsætter Jens Vesterager.

Den ekstraordinære corona-hjælp betyder dog ikke, at organisationens andet humanitære arbejde er sat på pause.

– I det omfang det er muligt, fortsætter vi de igangværende projekter og programmer i vores samarbejdslande sideløbende med Corona-indsatserne, siger Helene Ellemann-Jensen, der er programchef i ADRA Danmark.

– Det er fortsat vigtigt at sikre menneskers langsigtede livsgrundlag, også på den anden side af krisen, pointerer hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: