Øget interesse for begravelseshjælp

På fire år er Evangelisk Luthersk Netværks Begravelseshjælp gået fra fire til 14 medlemmer.

Kurt Pedersen er formand for begravelseshjælpen.

Initiativtagerne bag Evangelisk Luthersk Netværks Begravelseshjælp oplever en stigende interesse for begravelseshjælp fra landets frikirker og valgmenigheder.

– Vi oplever, at der bliver større bevidsthed i de enkelte sogne om, at ikke-kirkeskattebetalende skal betale for de ydelser, Folkekirken leverer f.eks. i forbindelse med begravelse, siger Kurt Pedersen, der er formand for begravelseshjælpen og en af foreningens initiativtagere.

ELNs begravelseshjælp blev etableret i 2016 af en flok initiativtagere fra Evangelisk Luthersk Netværk.

– Da foreningen blev etableret, kom den naturligt nok til at hedde ELNs begravelseshjælp, men vi er åbne for alle evangeliske valg- og frimenigheder, siger Kurt Pedersen.

Formålet med foreningen er at tilbyde landets frikirker og valgmenigheder begravelseshjælp.

– Når du ikke betaler kirkeskat, kan du heller ikke forvente gratis at gøre brug af Folkekirkens goder. Nogle sogne og provstier har faste priser på f.eks arbejdet med at grave graven og den efterfølgende jordpåkastelse, fortæller Kurt Pedersen.

Medlemmer er menigheder

– ELNs begravelseshjælp er ikke for enkeltpersoner, men for menigheder, der ønsker at tilbyde sine medlemmer en begravelsesordning, siger Kurt Pedersen.

Trods navnet har ELNs begravelseshjælp hverken organisatorisk eller økonomisk tilknytning til Evangelisk Luthersk Netværk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Princippet er, at medlemsmenighederne i fællesskab betaler for de begravelser og bisættelser, der er i årets løb.

Fællesskabet i begravelseshjælpen betyder, at de enkelte menigheder ikke selv skal sikre likviditet til sin egen begravelsesordning, fortæller Kurt Pedersen, der selv er medlem af Herning Bykirke.

Det vælter ind

Ifølge formanden vækker begravelseshjælpen stigende interesse hos flere frikirker og valgmenigheder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det vælter ind med menigheder, der gerne vil være medlem, siger Kurt Pedersen.
Den oplevelse bekræfter foreningens stigende medlemstal.

I 2016 bestod ELNs begravelseshjælp af fire menigheder. Nu tæller foreningen foreløbig 14 menigheder.

De seneste fire år har foreningen udbetalt begravelseshjælp til 19 begravelser.
Foreningen ledes af 4 personer, der vælges blandt medlemsmenighederne på et årligt medlemsmøde, fortæller Kurt Pedersen.