ADRA DK hjælper flygtninge til at købe hus i Uganda

Alphonsina Nyirabuseruka og hendes barnebarn er flygtet til Kyaka II fra Congo. Hun er blandt de udvalgte til at modtage et hus.

ADRA Danmark tilbyder sponsorer at købe et hus til flygtninge i Uganda.

Omkring 120.000 flygtninge – primært fra Congo – lever i Kyaka ll området i det vestlige Uganda.

Staten forærer dem et stykke jord og retten til at slå sig ned i landet. ADRA Danmark gør det nu muligt for danskere at donere et hus i området.

– Kyaka II er ikke en flygtningelejr, snarere begyndelsen til et nyt samfund bygget op af flygtninge. Nogle er driftige og har overskud til at åbne små forretninger i området. Andre er handicappede, syge, gamle eller forældreløse børn.

Du kan ikke bede en 13-årig pige, der agerer mor og far for tre mindre søskende, om at tage sig sammen og få bygget sig en hytte og i øvrigt pløje sin jord, så hun kan dyrke afgrøder, forklarer Ole Ramsing, der er programkoordinator i ADRA Danmark.

Projektet bygger videre på flere års erfaring i Burundi. Fra 2006 -2019 har 10.412 udsatte burundiske familier fået et hjem på denne måde.

Husene bygges af lokale ugandaer, og sponsorer kan vælge at købe hele, halve og kvarte huse. Med i donationen af et helt hus på to rum hører såsæd, redskaber, toilet, bad og et brændselsbesparende komfur, oplyser ADRA.

Modtagerne af donorhusene bliver udvalg af FN’s flygtningekommisariat (UNHCR) og landets myndigheder.


Artiklen fortsætter efter annoncen: