KD støtter ikke regeringens symbolpolitik

Isabella Arendt.

Regeringen holder grænserne lukket af politiske årsager. Det er ikke rimeligt at bede danske virksomheder betale for regeringens symbolpolitiske grænselukning, mener formand Isabella Arendt.

– I statsministerens tale til en galla for genforeningen sagde hun: “Vi er et land, som beslutter store ting i fællesskab… Vi gør det sammen. Også sammen med vores naboer.” Alligevel vil hun nu få måneder senere ikke samarbejde med Tyskland om en grænseåbning, lyder det fra Isabella Arendt i en nyhedsmail.

Formanden påpeger, at der ikke er en sundhedsmæssig baggrund for at holde grænserne lukkede. Derfor bør grænserne åbnes nu.

– I 100-året for Genforeningen må det netop være på sin plads, at danske og tyske familier ikke igen holdes fra hinanden af en grænse. Danskerne fortjener, at vi kun får friheden taget fra os, når det er sundhedsmæssigt nødvendigt, siger Isabella Arendt henvendt til regeringen.