Fra flipper til prædikant

Claus Møller gik på et splitsekund fra at være høj på stoffer til at være høj i Helligånden. Og begejstringen har holdt i 40 år.

Claus Møller blev fyldt med Helligånden, da han bekendte sin tro på Jesus.

Claus Møller siger om sig selv, at han var en hashrygende flipper, der som 24-årig blev radikalt frelst.

Det skete under et arbejdsophold hos en gudfrygtig landmand på en gård i nærheden af Silkeborg.

Han oplevede en forvandling den morgen, hvor han sad i landmandens køkken og fik læst skriftstedet op fra Matthæusevangeliet kap. 6, 26:

”Se på fuglene! De hverken sår, høster eller samler forråd, men jeres himmelske Far sørger for dem. Er I ikke mere værd end dem?”

I en rus af Helligånd

Vil du fortælle om den oplevelse?
– Jeg glemmer det aldrig. Da landmanden havde læst skriftstedet op sagde han, ”tror du på Jesus?” og inden jeg kunne nå at tænke mig om, sagde jeg ja.
I det øjeblik blev jeg født på ny og døbt med Helligånden.
Jeg blev så fuld i Helligånden, at jeg ikke kunne stå på mine ben.

– For første gang i mit liv følte jeg mig elsket. Jeg oplevede en betingelsesløs kærlighed og følte mig fri og fredfyldt. Det var som en rus af Guds nærvær. Ikke en rus som når jeg var på stoffer, hvor jeg var helt omtåget. Jeg oplevede en klarhed i mit sind midt i Helligåndens rus. Selv farverne omkring mig fremstod pludselig meget klarere.

– Den dag og i dagene der fulgte, smagte jeg virkelig Guds kærlighed og frihed, men jeg var dog stadig bundet af at ryge hash. Landmanden, som jeg arbejdede for sagde, ”ryg al det hash, du har lyst til, bare du elsker Jesus”.

– Det var ret vist, selvom det kan lyde helt forkert.
Men det gjorde, at jeg ikke følte mig fordømt. Siden talte Gud selv til mig om, at jeg skulle stoppe med at ryge hash – og jeg blev sat helt fri. Jeg brændte min Marihuana plantage, og fra det øjeblik var jeg fri af trangen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg oplevede en klarhed i mit sind midt i Helligåndens rus. Selv farverne omkring mig fremstod pludselig meget klarere.

’Det var en vild tid’

Hvordan har din rejse set ud derfra?
– Jeg var heldig at komme ind i den karismatiske bevægelse, der strøg over Danmark og flere dele af verden på det tidspunkt. Jeg fik den gode solide undervisning af de gamle troskæmper, og det bragte mig ud på missionsmarken, hvor jeg flere gange har været vidne til vækkelse.

– Blandt andet fik vi smuglet bibler ind i det dengang lukkede Rusland, hvor vi holdt vækkelsesmøder og så hundredevis af mennesker blive sat fri og komme til tro.
Mange af disse mennesker er i dag præster i forskellige menigheder i Rusland. Også i Albanien faldt Helligånden så stærkt til møderne, at folk blev båret ud af kirkerne, fordi de var fyldt at Helligånden.

– Folk kom strømmende til mødet, når de hørte om de mange helbredelser og mirakler. Det var en vild tid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rejser 200 dage om året

– I snart 40 år har jeg oplevet, hvordan Gud sætter fri og helbreder mennesker.
Jeg rejser ca. 200 dage om året og har været med på mange korstog og talt i mange kirker rundt om i verden. Det er blevet til rigtig mange helbredelser, hvor blinde har fået deres syn, lamme har rejst sig fra deres kørestol osv.

Helbredt for ordblindhed

Du har oplevet store mirakler, når du har bedt for folk. Men kan du prøve at fortælle om nogle stærke, personlige oplevelser, du har haft med Gud?
– Jeg havde altid været ordblind og kunne ikke læse. Efter forbøn kunne jeg pludselig læse, og jeg læste ca. 150 bøger på blot et år. Det var virkelig et mirakel.

Det stærkeste jeg har oplevet personligt, var et møde med Jesus.
–Jeg var på et møde, hvor det var tydeligt, at folk tilbad prædikanten. Jeg sagde til Gud, ”jeg kommer aldrig til at tilbede et menneske”, og i det sekund stod Jesus foran mig.
Jeg glemmer aldrig hans øjne. Pludselig kunne jeg se mit eget hykleri og skuespil. Jesus afslørede mine indre værdier og motiver.

Hvordan er Jesus?

Hvordan oplevede du Jesus?
– Når du møder Jesus, oplever du dig afsløret – han kender dig fuldt ud. Jeg oplevede ham som en stor autoritet, og han sagde ”Jeg skal bruge dig”. Jeg så hans læber bevæge sig, mens jeg hørte ham i min ånd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg så ham som en meget kærlig og mægtig Gud. Jeg forstod hans storhed, og hvor små vi mennesker er. Det er en oplevelse, jeg kun har fortalt til få mennesker, idet mange har svært ved at forholde sig til en sådan oplevelse. Og det er svært at forklare med menneskelige ord, hvilket indtryk det gør at møde Jesus. Jeg glemmer aldrig hans øjnes udstråling. De udstrålede autoritet og kærlighed. Det møde forvandlede mit liv.

Aldrig træt?

Har du aldrig følt dig træt og udbrændt?
– Jo, problemet er, at vi som unge og nyfrelste ofte stræber og arbejder i egen kraft. Og så brænder man ud. Jeg har i perioder søgt tilbage til bibelskoler for at samle kræfter. I dag ser jeg, at hemmeligheden ikke består i vores egne bestræbelser, men i at bruge mere tid med Gud, læse han ord og proklamere hans ord og løfter ind over vores liv.

Der er en pris

Føler du, du har betalt en høj pris for det liv, du har levet? Du har været i fuldtidstjeneste i snart 40 år og har været afhængig af Guds ledelse hele vejen, også når det drejer sig om økonomi.
– Gud har vist mig sin trofasthed, og han har velsignet mig med både helbredelse og en god økonomi.
Men jo, der er en pris. Vi må prioritere Gud. Prisen er at give slip på det, der får os væk fra Gud.

Kan du give eksempler?
– Ja, i stedet for at fylde os med film i TV, kan vi bruge tiden på at søge Gud. Vi kan læse hans ord, bede til ham, tale i tunger osv. Når jeg tænker tilbage til det liv, jeg havde før jeg mødte Gud, så var det virkelig tomt og ligegyldigt. At være sammen med Gud og tjene ham, giver mening og værdi. Jeg glædes, når jeg ser mennesker blive sat i frihed og give deres liv til Herren. Det er livet.

– Ja, i stedet for at fylde os med film i TV, kan vi bruge tiden på at søge Gud. Vi kan læse hans ord, bede til ham, tale i tunger osv.

Hvad ligger dig mest på hjerte, når du taler til folk?

– Det er at forkynde evangeliet. Jeg ved, at Jesus lever, og jeg ønsker folk skal tage imod ham.
Når vi har taget imod Jesus, er det vigtigt, at vi arbejder på en tæt relation til ham. Og jo tættere vi kommer på Jesus, jo mere ønsker vi at leve med ham – tørsten bliver kun større.
Men vi må disciplinere os, vi må prioritere ham.

– Han elsker os med en inderlig kærlighed, som gør, at han længes efter vores nærvær hele tiden. Og han er kilden til et kraftfuldt liv. Når vi erkender vores svaghed, så virker han, og vi oplever miraklerne og kraften i funktion.
Det er vigtigt, at vi handler på Guds befalinger og løfter. Men vi må gøre det, fordi Guds ord er sandt, og ikke fordi vores følelser tilsiger os det. Uanset hvad vi føler, skal vi handle i tro.

– Da jeg gav mit liv til Gud, gav jeg ham et løfte. Jeg sagde til ham, ”jeg vil give dig 10 år i tjeneste for dig, uden at lytte til mine følelser. Jeg vil udelukkende stå fast på dit ord”.
Nu er der så gået næsten 40 år, og jeg lytter stadig ikke til mine følelser, men tror Guds ord. Og det har nok været en del af ”hemmeligheden” til at holde fast gennem alle årene.

Hvad er dine planer for fremtiden?
– Jeg vil gerne fortsat rundt og tale og tjene i menighederne. Både i Danmark og i udlandet. Jeg har hele tiden en hunger efter at se mere. Jeg vil gerne se endnu flere frelste og endnu flere mirakler.

– Det er vigtigt at gøre det, Gud har kaldet os til, uanset hvilken tjeneste vi har. Vi må respektere hinanden for vores tjeneste – uanset om vi laver kaffe til menigheden, er hyrde for en forsamling eller er ude at evangelisere. Guds er æren, og vi må følge hans veje.

Ønsker din menighed besøg af Claus Møller, kan han kontaktes på e-mail: claus.j.moeller@gmail.com