Kristi Himmelfart Vores Himmelfart

Henri Nissen Ansvarshavende redaktør

Hvis du er kristen behøver du ikke frygte døden. I det øjeblik, du udånder, vil du straks gå over fra livet til det evige liv (Himlen), som Jesus lovede.

Det er så fantastisk, at det er svært at tro.

Men efterhånden har mange mennesker oplevet at vende tilbage til livet efter at have været døde! Jeg tror, det sker for at hjælpe os til at forstå og tro i vores tid.

Jeg har selv personligt talt med flere af de kristne, som har fået lov at kigge ind bag forhænget. Som fx Meik Aas, der i 1995 døde af en tropesygdom på Herning Sygehus. I nogle minutter fik han lov at se et vidunderligt himmelsk sted sammen med en engel. Eller Poul Erik Jørgensen, hvis skønne beretning står på side 3.

I bogen ”Der er mere mellem himmel og jord” har sognepræst Rolf Slot-Henriksen, Vejle, samlet hundredevis af beretninger fra nærdøde, pårørende, sygeplejersker og præster. Mange har i dødsøjeblikket oplevet at se Jesus.

Min egen faster satte sig halvt op i sengen, som om der stod nogen foran hende: Ja, Jesus, nu kommer jeg, udbrød hun forventningsfuld. Så døde hun efter et liv i tro.

Veldokumenteret

Få beretninger er så veldokumenterede som den om pastor Daniel Ekechukwu fra Onitscha i Nigeria. På dokumentarvideoen ”Opstået fra de døde” fortæller han detaljeret om den vidunderlige himmel, han så, men også om et helvede, hvor de fortabte var. (Se side 9 og 23)

Læs også på side 16 om mekanikeren Jeff Markin, der døde og oplevede helvedes forgård, men blev opvakt, fordi hans familie og en kristen læge bad for ham…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi havde ikke plads i dette nummer, men der er fx også en buddhistmunk i Myanmar, Athet Pyan Shinthaw Paulu, som var død i flere dage og stank, før han pludselig kom til live.

Han havde set Buddha og andre buddhistmunke i helvede, og efter den oplevelse har han vidnet for alle, at de skal tro på Jesus. Han bliver truet og sat i fængsel, men han kan ikke tie stille med sit vigtige budskab.

Vores Himmelfart sker i et øjeblik

Nærdøds-beretningerne bekræfter, hvad Jesus lovede røveren på korset, som skulle dø, men bad Jesus om hjælp: I dag skal du være med mig i Paradiset.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er virkelig sandt, som Jesus sagde, at vi ikke skal se døden. I dødsøjeblikket går vi over fra livet til det evige liv.

Det er vores himmelfart.

Alt er ikke forbi med dette liv – vores personlighed lever videre efter døden. Og hvis vi tror på Jesus, har vi kun godt i vente. Ufatteligt meget godt.

Bibelen fortæller desuden, at de troende, der lever i den sidste tid før Jesu genkomst, skal bortrykkes med ham. De får en herlig himmelfart FØR de dør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det afgørende valg

I sammenligning med de små hundrede år, vi kan være heldige at leve her, er livet efter døden – uendeligt.

Derfor er det afgørende, at vi ”betænker livets korthed, dødens vished – og evighedens længde”.

Hele livet kan nemt gå – med travlhed og underholdning, som det fremgik af billedet af ”den brede vej” i sidste uge.

Men der er en langt bedre vej: Jesus er vejen.

Den kan se smal ud, men sådan opfatter jeg den ikke – for når vi går vejen sammen med Jesus, oplever vi Guds varme omsorg og kærlighed, som er både bred og lang og høj og dyb, som Paulus skriver i Efeserne 3.

Det er op til os selv, hvordan vejen skal være. Vi behøver ikke at gå med bøjet hoved, mens vi sukker og jamrer.

Vi kan tværtimod løfte hovedet, ånde frit, føle os som kongebørn – og opleve kraften fra det høje – her i det lave.