Massakre i Nigeria: 620 kristne er blevet dræbt siden årsskiftet

Islamistiske fulanihyrder angreb den 11. maj flere kristne familier i Kaduna State og dræbte 17 mænd, kvinder og børn. En nigeriansk NGO anslår, at 620 kristne er dræbt, mens hundreder af hjem og kirker er blevet ødelagt alene i 2020.

Morning Star News citerer en pressemeddelelse fra Southern Kaduna People’s Union, som beskriver de seneste angreb: ”De bevæbnede fulani-militser angreb landsbyen Gonan Rogo i Kajuru County, nær byen Kaduna ved 23.30-tiden. De lokale muslimske fulanier havde forladt landsbyen aftenen før,” skrev SOKAPUs talsmand Luka Binniyat. Pressemeddelelsen fortsætter:

“De brød ind i den 40-årige Jonathan Yakubus hus og slagtede ham. De dræbte også hans kone Sheba Yakubu på 32 og deres tre børn på 13, 6 og 4 år. De udslettede hele familien.”

Binniyat tilføjede: ”Vi mødte nogle af Yakubus slægtninge, som hulkede utrøsteligt foran det hus, Yakubu havde bygget.” Han fortæller videre, hvordan blodspor ledte til andre huse, hvor beboere i alderen 6-60 år var blevet dræbt med macheter eller skud. De dræbte havde levet i fred med deres fulani-naboer gennem 40 år, og der var ingen sikkerhedsfolk i byen. Nu har landsbyen begravet ofrene i en massegrav, oplyste Binniyat.

SOKAPU-teamet betegner massakren som en grusom nedslagtning af de fattige, etniske Adara-beboere i landsbyen.

Islamisterne har i maj bortført 8 kristne i alderen 35-70 år fra Kajuru County foruden pastor Reuben Danbala fra Ungwan Mission, oplyser organisationen Global Glorious Missions.

Præsten var i første omgang undsluppet, da islamisterne dræbte tre lokale kristne. Flere kristne er blevet bortført, og islamisterne forlanger store beløb i løsepenge for dem. Ifølge iagttagere er 11.500 kristne blevet dræbt i Nigeria siden 2015.

NGO’en International Society for Civil Liberties & Rule of Law i delstaten Anambra, vurderer, at 620 kristne er blevet dræbt alene i 2020. I marts vurderede NGO’en, at ialt 11.500 kristne i Nigeria er blevet dræbt af terrorgruppen Boko Haram, udbrydergrupper af denne samt fulani-islamister siden juni 2015.


Artiklen fortsætter efter annoncen: