Mission i Højlandet

Når kærlighed driver én til at følge kaldet.

Visse skridt er større end andre. Fx et ungt ægtepars beslutning om at tage imod en udsendelse fra Luthersk Mission som missionærer til den anden halvklode i et fremmed land og dermed også en fremmed kultur.

Og med små børn i bagagen, vel at mærke. Til Peru, et land, hvor den katolske kirke flere steder har optaget ritualer fra den gamle, hedenske inka-kultur – noget, der af mange her opleves helt naturligt og sat på spidsen af en indfødt: ”Det er os, der er de rigtige kristne, og ikke alle de nye sekter.”

Til at begynde med syntes jeg måske nok, at bogens titel var lidt vel ”frisk”: Lars Lilholts pop-klassiker, men ved nærmere eftertanke: ganske OK. Bogen bæres netop af stor og varm kærlighed og respekt for det folk, missionærerne er sendt ud for at tjene og evangelisere iblandt. Det er et kald, både til kaldet som sådan og til det kærligheds-virke, der er en uomgængelig del af det.

En overordentlig kærkommen og sympatisk udgivelse. Og dertil fotogenerøs og kærligt velproduceret fra forlagets side, det er svært at bede om mere. Det skulle da lige være, at man opfordres til hurtig afgang til boghandleren; det er nemlig en oplagt gaveidé, ikke blot til én selv, men også til ydre missions-interesserede venner og bekendte i øvrigt.

At også bogens pris stemmer sindet mildt, nævnes blot for god ordens skyld. Det er kun en kær pligt at sende denne inspirerende rejseberetning ud i den store verden.

Roar Steffensen: ”Kald det kærlighed. Missionærliv i Peru.” LogosMedia, 2020.
243 sider. Indb. Rigt illustreret. 250 kr.