Næste bogklubbog

Den tredje bog i Vibeke Binderups trilogi ”Evnen” udsendes med næste avis til medlemmer af Udfordringens bogklub.

Evnen III foregår 25 år efter begivenhederne i Evnen I. Den bortførte Søren er blevet voksen, fraskilt og far til 13-årige Joshua, som flytter ind, mens moderen er på hospitalet.

Søren nærer ingen faderlige følelser over for Joshua. Han har problemer nok i sit liv uden at skulle forholde sig til en ganske uønsket biologisk søn.

Set udefra ville Søren være kandidat til en hel række diagnoser som OCD, angst, fortrængninger etc. I en alder af 42 år lever han sit liv for nedrullede gardiner og prøver at undgå bakterier, piller, andre mennesker – og at tænke på fortiden, fordi det giver ham hovedpine. Men der er mere end psykisk sygdom på spil.

På en tur til søen møder sønnen Joshua en sort hund, som tager ham med hjem til sin ejer, den gamle hr. Jensen, der er faldet.

Vibeke Binderup.

Da hr. Jensen er kommet på hospitalet, får Joshua ansvar for hunden – og hr. Jensen bliver klar over, at Gud stadig kan bruge ham. Han begynder at bede for Joshua, og drengen får øjnene op for flere og flere skræmmende forhold i faderens hus.

Den sparsomme kommunikation mellem far og søn foregår ved hjælp af små sedler i tandkruset. De mørke væsener vil have faderen til at smide sedlerne ud, fordi ”de kan være inficeret med bakterier”. Men beskytterne griber ind og får faderen til at læse det, Joshua skriver.

Joshua går i krig for sin far

Med stort besvær lykkes det Joshua at sige ”Far” til Søren. Og Søren begynder at huske sin fortid og skriver bl.a. nogle navne og tanker om sin tid som fange hos væsenet Junker på en avis.

Samtidig plager de mørke væsener ham mere og mere, og en dag beskylder Søren Joshua for sine nye problemer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men da Joshua viser hr. Jensen avisen med Sørens noter, begynder den gamle at forstå, hvad der foregår. Han kontakter de fire børn, som tidligere har brugt deres evner for at hjælpe Søren. Og så får de travlt. For hr. Jensen har set Søren med en stor køkkenkniv i hånden…

Evnen III. Mørkets hævn. 159 sider. Normalpris 148 kr.

Du kan nå at være med!

Hvis du tilmelder dig bogklubben senest mandag den 11. maj, vil du modtage denne bog søndag den 17. maj sammen med din avis – og derefter andre kristne bøger hvert kvartal.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Husk at indbetale mindst 50 kr. pr. bog eller 200 kr. årligt til MobilePay nr. 22 50 16 – eller konto 7040-000 2115631 – mrkt. bogklub.