Baptist-verdensmand er død

Knud Wümpelmann blev 97 år.

Tidligere præsident for Baptisternes Verdens-Alliance, Knud Wümpelmann, er død d. 3. juni – 97 år gammel.

Han var den første generalsekretær i Baptistkirken i Danmark. Senere blev han generalsekretær i Europæisk Baptistføderation, og endelig var han præsident for Baptisternes Verdens-Alliance i 1990-1995, hvor han var leder af 80 millioner baptister i hele verden.

I 2017 fejrede han og konen, Karen, jernbryllup (70 år). I forbindelse med den særlige begivenhed dengang sagde Knud Wümpelmann: ”Vi blev ikke tidligt gift, men vi har begge to fået lov at leve længe”. På det tidspunkt var han netop fyldt 95 år og Karen 93 år.

Knud og Karen Wumpelmann har været præstepar i Pandrup i Nordjylland og i Købnerkirken på Amager. Til sidst tjente parret fra deres hjem i Tølløse, og sidste år flyttede de på Tysingehave Pleje- og Dagcenter.