’Bøn og sang hjalp mig i fængslet’

Uskyldig mand fri efter 37 år.

Archie Williams deltog efter frigivelsen i America’s Got Talent og rørte alle med Elton Johns sang ”Don’t Let the Sun Go Down on Me”.

”Frihed findes i sindet, og selv om jeg kom i fængsel, lod jeg aldrig mit sind gå i fængsel.”
Det sagde Archie Williams under sin audition i “America’s Got Talent”, kort før corona-nedlukningen. Her fortalte han millioner af seere, hvordan bøn og sang hjalp ham gennem 37 års fængsel for en forbrydelse, han ikke havde begået.

For 27 år siden blev den 22-årige Archie Williams dømt for voldtægt, selv om der ikke var beviser imod ham. Han afsonede derefter 37 år i det hårde miljø i Angola State-fængslet. Men i 2019 blev hans sag genoptaget af NGO’en The Innocence Project, som ved hjælp af DNA ikke bare kunne bevise, at Archie Williams var uskyldig – men også udpege den virkelig skyldige, der har flere lignende overgreb på samvittigheden.

– I de svære tider var det eneste, jeg kunne gøre, at bede og synge. Det var sådan, jeg fandt fred, fortalte Archie Williams på AGT. Han fortalte om sin glæde over troen og programmer som AGT – og indrømmede, at han stadig har svært ved at forstå, at han nu er en fri mand.
Om begivenhederne for 37 år siden fortalte Archie Williams uden vrede og bitterhed: ”Jeg vidste, at jeg var uskyldig. Jeg havde ikke begået noget kriminelt. Men fordi jeg var en fattig sort dreng, havde jeg ikke råd til at kæmpe mod staten Louisiana.”

Archie Williams mildhed og hans rørende fremførelse af Elton Johns sang ”Don’t Let the Sun Go Down on Me” i AGT rørte både dommerne og publikum. Også sangeren Elton John blev rørt til tårer og skrev på Twitter: ”Det mod og den tilgivelse, han viser, er virkelig inspirerende. Det er den samme ånd, som inspirerede verden gennem Nelson Mandela.”