Kina har lukket 48 kirker efter corona-genåbningen

Myndighederne i Kina har lukket 48 kirker efter corona-genåbningen.

Kommunistregeringen har øget undertrykkelsen af kristne kirker i Kina siden lempelsen af COVID-19 restriktionerne. Selv 48 af de statskontrollerede kirker har fået fjernet kors og er blevet lukket i provincen Jiangxi.

Det skriver magasinet Bitter Winter, som udgives af Center for Studies on New Religions i Torino.

I Yugan County har myndighederne lukket mindst 48 Tre-Selv-Kirker og kristne mødesteder mellem 18. og 30. april. Over ti procent af de over 1 million indbyggere i Yugan er protestanter, som hører til i en af de over 300 officielt registrerede Tre-Selv-Kirker.

En af dem fortæller anonymt, hvordan embedsmænd, inklusive borgmesteren, havde stormet hans kirke og fjernet podiet, korset og andre kristne symboler.

“Nogle medlemmer af menigheden græd i afmagt. Men hvis man prøver at protestere, vil de anklage en for at kæmpe mod kommunistpartiet og den centrale regering,” forklarede manden.

’Der er for mange kristne i amtet’

En troende fra Daxi Kommune i Yugan fortalte magasinet, at en partisekretær fra byen havde advaret de kristne om, at myndighederne ville lukke kirken og ødelægge korsene, fordi ”der er for mange troende i amtet”.

“Når så mange tror på Gud, hvem vil så lytte til kommunistpartiet? Der er ikke andre muligheder end at fjerne korsene fra jeres kirker,” sagde sekretæren ifølge den kristne borger.

På Open Doors Verdensrangliste 2020 er Kina et af de lande, som forfølger kristne mest. Open Doors oplyser, at alle kirker i Kina opfattes som en trussel, hvis de bliver for store, eller for politiske, eller hvis de inviterer gæster fra udlandet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bitter Winter skriver, at ”utallige kirker” blev beordret til at fjerne deres kors i Jiujiang, Fuzhou, Fengcheng, Shangrao og flere andre byer i april. De mange husmenigheder, som ifølge partiet er illegale, bliver normalt forfulgt langt strengere end Tre-Selv-Kirkerne.

Undertrykkelsen er således blevet genoptaget nu efter corona-krisen. Det bekræftes også af Gina Goh, der er regional direktør for Southeast Asia i International Christian Concern.