Missionærer i 40 år både ude og hjemme

Bent og Vivi Houmaa Jørgensen i deres ”hjemland” Tanzania.

Bent Houmaa Jørgensen kan den 1. juli 2020 fejre 40 års jubilæum som ansat i Luthersk Mission.

Han var på det første hold af missionsteologer, der blev uddannet fra Luthersk Missions daværende missionsskole i 1980. Sammen med sin kone, Vivi, har han været udsendt som missionær i Tanzania fra 1983-1997. Her evangeliserede han og oplærte præster.

Da Bent Houmaa Jørgensen og familien kom hjem, arbejdede han lokalt i Østjylland for Luthersk Mission med flygtninge og indvandrere. I 2007 blev han præst i Aalborg Frimenighed.

Efter 13 år i det nordjyske besluttede parret sig for at melde sig til endnu en missionærtjeneste, og de blev i januar i år sendt tilbage til Tanzania. Denne gang til det kristne forlag Soma Biblia i Dar es Salaam. Her er Bent Houmaa Jørgensen ansat som direktør, og Vivi, der er uddannet lærer, arbejder med produktion af blandt andet kristne radioprogrammer for kvinder og materiale til søndagsskoleledere.

Parret er overbevist om, at de kommer til at afslutte deres arbejdsliv i Tanzania, hvor de har haft mange gode år sammen som familie under deres første missionærtid.

– Tanzania er for os som at komme hjem. Vi har fundet ro i, at det er her, vi skal være, og vi har tillid til, at Gud tager hånd om os. Det betyder også meget for os, at børnene bakker os op, siger parret, der har børn, svigerbørn og børnebørn hjemme i Danmark.