Trosprogrammer fylder fladerne

Paula Larrain i studiet sammen med sognepræst Lars Gustav Lindhardt, præst og Kirkegaard-ekspert Pia Sølvtoft, spirituel lærer og clairvoyant Steen Landsy og imam Waseem Hussain. Foto: KLF

Det er som om, at der de sidste måneder er sket en lille eksplosion af tro i fladerne, vurderer KLF, Kirke & Medier.

Der er morgensang med Phillip Faber på DR1. Anders Laugesen i trosprogrammet ”Pilgrim – på rejse i troens univers” på P1. Og Anders Stjernholm som vært på programmet ”Gud fader bevares?” på Radio4.

Der er sket meget i krydsfeltet mellem tro og medier den seneste tid, mener KLF, Kirke og Medier.

– Coronakrisen og de lukkede kirker har gjort, at mange har fået øjnene op for ”gamle” programmer som morgenandagten på P2 og DR2 og gudstjenesten på henholdsvis P1 og DR2.
De har været nødvendige i en tid, hvor kirker har været lukket ned. Men jeg ved også, at de spiller en stor rolle for mange mennesker – også i ikke-corona tider, siger Stefan Vase, der er redaktør i KLF, Kirke & Medier.

DR2 er en af de flader, der har satset endnu mere på trosstof den seneste tid. De seneste fire søndage har man kunnet se programmet ”Du må ikke slå ihjel”, hvor sognepræst Flemming Pless taler med tre personer, der har menneskeliv på samvittigheden. Samtalen tager udgangspunkt i fire temaer: skyld, straf, anger og tilgivelse.

Tal med Gud på TV

Sidste søndag vendte journalist Paula Larrain tilbage til tv-skærmen på DR2 med programmet ”Det gode råd”, som trækker på det bedste fra Clement Kjersgaards tv-debut: ”Tal med Gud”.

– I løbet af livet støder vi alle på personlige kriser, eksistentielle spørgsmål eller sjælesorg. I ’Det gode råd’ diskuterer et panel af åndelige vejledere livets store spørgsmål ud fra deres forskellige, religiøse ståsted og åndelige overbevisning.

Vi ser på, i hvilket omfang religion kan give svar og trøst i livets svære stunder, og det er mit håb og også programmets mission, at seerne kan tage nogle konkrete anvisninger med videre ud i livet, siger Paula Larrain, der bl.a. var vært på Det Himmelske Show i Boksen i Herning sidste år i forbindelse med Himmelske Dage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En pagt med Gud

Radioen er også fuld af trossnak. I programmet ”Tal til mig” på P1 snakker vært Iben Maria Zeuthen med en ugentlig gæst om en afgørende overgang i gæstens liv, som har givet anledning til tro og åndelighed.

I torsdags gæstede cykelrytteren Brian Holm programmet. Han fortalte, hvordan han to gange er blevet konfronteret med muligheden for at tro. Den første gang afviste han muligheden, den anden gang tog han imod.

Brian Holm indgik en pagt med Gud. Hvis det gik godt endnu engang, ville han gå i kirke altid.


Artiklen fortsætter efter annoncen: