Udfordringen forbereder ekspedition til Mt Ararat

Informationsmøde på lørdag den 13. juni om mulighederne for at komme med.

Lørdag den 13. juni holdes der et informations-møde på Udfordringen om en ekspedition til Mt. Ararat i september 2020.

Her vil en mindre gruppe få mulighed for at besøge det sted, hvor kurderen Parasut i 2008 gennem revner opdagede en stor trækonstruktion skjult under jorden i 4.200 meters højde.
Parasut arbejdede dengang sammen med en gruppe fra Hong Kong, Noahs Ark Ministry International, som herefter offentliggjorde fundet i 2010 ved pressekonferencer i Beijing i Kina, Agri i Tyrkiet, Zeist i Holland og senere også i USA.

Norman Geisler har bl.a. skrevet en systematisk teologi i fire bind. Han er baptist og kalder sig selv en moderat calvinist. Han har bl.a. oplært og inspireret kendte forfattere og filosoffer som Ravi Zacharias og Frank Turek.

Selv om det mulige fund af selveste den legendariske båd Noahs Ark burde få medier og universiteter til at stå på nakken af hinanden, er det ikke sket.
Det er der flere grunde til, men i 2019 mødtes en international forskergruppe i Tyrkiet med det formål at foretage en første videnskabelig undersøgelse med henblik på en større udforskning.

Gruppen er finanseret af Mt. Ararat Discovery Foundation, som er oprettet af Phillip Williams m.fl. Desværre lykkedes det ikke at få tilladelse af de tyrkiske myndigheder. Og i første del af 2020 har corona-begrænsningerne betydet, at ekspeditionen endnu engang måtte udskydes.

Kendt arkæolog  er interesseret

Udforskningen af fundet har været hindret af, at andre amerikanske ark-jægere har beskyldt Parasut for selv at have fabrikeret det. Dette er dog blevet grundigt tilbagevist, bl.a. af apologeten dr. Norman Geisler.Og nu har den kendte mellemøst-arkæolog Randall W. Younker udtalt sig positivt.
”Jeg tror, ​​denne opdagelse kan være meget vigtig,” siger Younker i en radioudsendelse og fortsætter:

Randall W. Younker

”Jeg har ikke været meget opmærksom på fundet før – og var faktisk skeptisk. Men efter at jeg har undersøgt det nærmere, studeret billederne og talt med en række involverede personer – inklusive to personer, jeg kender og har tillid til, som faktisk har været på fundstedet, er jeg overbevist om, at det ikke er en nylig svindel eller et falsk fund.
Det har ligget der oppe i nogen tid – så det er et legitimt arkæologisk fund. Som sådan fortjener det en omhyggelig undersøgelse – hvis det er muligt,” siger Junker.

Danskere kommer først

På grund af udskydelsen kommer den danske ekspedition nu før den internationale ekspedition.
I 2018 aftalte jeg nemlig med Parasut, at han skulle tage mig med op til fundet. Senere har vi aftalt, at andre kan komme med, men vi skal alle betale en ret høj pris for at komme op på bjerget og se det ellers hemmeligholdte sted, som ikke er tilgængeligt for andre bjergturister.
Derfor er der brug for, at nogen støtter ekspeditionen økonomisk, så det også bliver muligt at tage fagfolk med.
Rejsen var planlagt til august, men flyttes nu for en sikkerheds skyld til september for ikke at løbe ind i de danske corona-begrænsninger på rejser.
På lørdag den 13. juni kl. 13 indkaldes de personer, der allerede har vist interesse. Men da der fortsat er plads til flere deltagere, er andre interesserede også velkomne. Der er imidlertid nødvendigt at melde sig til, da corona-reglerne sætter en grænse for, hvor mange vi må være i samme rum.
Tilmelding kan ske til henri@udfordringen.dk