Pastor Benjamin blev rask – da lægen bad for ham

Lægen bad Gud gribe ind, da pastoren havde tilbragt 54 dage i respirator og 6 uger i koma.

– Han havde det forfærdeligt en nat, og jeg bad bare Gud tage over, for vi kunne ikke gøre mere, fortalte intensivlægen dr. Robin Varghese i et YouTube interview.

– COVID-19 er ikke noget at spøge med, fastslår en afkræftet pastor fra New York.

Pastor Benjamin Thomas fra The Queens Church of God prøver stadig at finde ud af, hvad der egentlig foregik i de 100 dage, han var indlagt med COVID-19.

– Det var en skrækkelig omgang. I ville ikke ønske at gå igennem det samme som mig, siger han. Samtidig opfordrer han folk til at gøre alt for at undgå smitten – og takker Gud for det under, at han selv lever.

Et ”håbløst” tilfælde

Pastoren og hans læge, Dr. Robin Varghese, fortæller i en YouTube video fra The Mount Sinai Hospital i New York om sygdomsforløbet, som indebar over 100 dage på hospitalet, heraf 54 dage i respirator og seks uger i koma.

Benjamin Thomas var først blevet indlagt på Long Island hospital, hvor han blev lagt i respirator. Senere bad hans familie om at få ham overført til Mount Sinai Hospital.

”I de første par uger af april kunne vi ikke se ret store fremskridt, især på et tidspunkt om natten den 19. april. Jeg havde vagt den nat, og han havde det helt forfærdeligt. Mange af vore team-medlemmer var ved at miste håbet for ham. Det var jeg også selv,” fortæller dr. Robin Varghese.

– På et tidspunkt gik jeg ind på hans værelse sent om aftenen. Jeg sagde til Gud, at der ikke var mere, jeg kunne gøre for ham. Nu måtte Gud tage over, for vi havde givet ham alt det, som moderne medicin kunne tilbyde, fortsatte lægen.

Senere samme aften kom lægen i tanke om andre behandlingsformer – og patienten reagerede positivt på dem. I maj begyndte han omsider at vågne fra sin koma.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Vi er taknemlige for alle de mennesker, som blev ved med at bede for ham. Vi ved, det er en vigtig del af helbredelsen sammen med behandlingen i vores intensiv-afdeling,” siger lægen i videoen.

Her ses pastor Benjamin Thomas i samtale med hospitalspræsten Rocky Walker.

Hvad er der sket?

Hospitalspræsten fortæller:

– Da jeg første gang besøgte dig, vidste du ikke, hvem jeg var. Men du var meget optaget af at høre om alt det, der var sket, mens du var syg. Vi ved ikke, hvad der foregår i alle tilfælde. Men vi ved, hvad der skete med dig, siger hospitalpræst Rocky Walker i videoen. Og lægen tilføjer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Den første søndag, du var vågen, sagde vi: ’Vi skal have præsten i kirke i dag’. Kirken var lukket, men vi fandt streaming fra din egen kirke til dig!

Pastor Benjamin, som har tabt sig 20 kg under indlæggelsen, glæder sig nu til at møde sin menighed igen, når forsamlingsforbuddet er ophævet.