Den provokerende fartpilot

Jeg fik for snart 2 år siden en bil med fartpilot. Jeg elsker at bruge den, og tror aldrig jeg er kommet til at køre bare en anelse for hurtigt, siden jeg fik den.

Problemet er måske snarere, at jeg tror, den snyder mig til at køre lidt for langsomt. Når mit speedometer viser 50km/t, viser politiets måler-skilte ofte kun 45/46 km/t, når jeg kører forbi.

Jeg ved det jo ikke, men reaktionerne på dem, der kører bagved mig, kunne godt bekræfte, at jeg kører lidt for langsomt…. eller måske er de lettere hasarderede inder- og overhalinger, jeg bliver udsat for helt tilfældige, og har intet med mit tempo at gøre?

Forleden kørte jeg mine 50 km/t (eller måske 45?) og en firmabil kørte meget tæt på. Det var en et-spors vej, og der var ingen muligheder for overhalinger. Jeg fornemmede hans irriterede blik i min nakke, mens jeg nervøst skævede til bakspejlet, for at se hvor tæt han kom… Meget tæt!

Her ville jeg normalt (dengang før fartpiloten) have ladet mig presse op i tempo, men jeg er ALT for autoritetstro til at betvivle min fartpilot, så jeg fortsatte ufortrødent i samme tempo, og prøvede at undgå hans vrede blik, da vi kom til at holde for rødt ved siden af hinanden.

Da han, i stor hast, var kørt videre, og jeg var drejet ind på mit arbejdes parkeringsplads, kom jeg til at tænke på, at hvis der havde været en politikontrol på ruten, ville mandens vrede måske være blevet vendt til taknemmelighed. Jeg ville måske lige have reddet ham fra en fartbøde.

Jeg kan godt bruge dette, i den måde jeg tager min tro med mig rundt i hverdagen.

Hvis jeg ikke har øjnene fast rettet på min personlige Jesus-fart-pilot og på hans hyrdekald ind over mit liv, så flakker mine øjne og jeg kigger i stedet på dem, jeg kan komme til at irritere, støde, provokere eller andet ved at dele min tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg lader mig måske presse til at tie stille, eller at skifte tempo/norm/retning efter dem, der er omkring mig, i stedet for at lade mig lede af den absolut bedste fartpilot. Det, at jeg følger Jesus, kan jo føre til, at andre gør det samme og undgår den store bøde.

Jeg har dog besluttet, at jeg vil have testet mit speedometer. Jeg vil følge loven, men har jo intet ønske om at provokere mine medtrafikanter.

Jeg ved, at teknik kan svigte… Og jeg ved, at Jesus svigter aldrig, selvom meget nogen gange ser ud til at gå alt for langsomt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: