Plus-Oase gennemført med succes

Og allerede i den første uge efter lejren har ca. 50 tilmeldt sig næste års lejr.

Selv om mere end 60 havde meldt fra i ventetiden eller af frygt for corona-smitte, blev Plus-Oase lejren på Rudehøj Efterskole i sidste øjeblik gennemført med 150 deltagere, da tilladelsen endelig kom. 

Det var en af de ganske få sommer-lejre som kunne gennemføres, mens de store sommercamps med tusindvis af deltagere måtte aflyses. Og ifølge evalueringsskemaerne var lejren en stor succes. Stort set alle talere fik flest krydser ved “fantastisk”, og mange deltagere fortalte, at de oplevede en særlig fred og glæde på lejren. Nogle mente det skyldtes, at deltagerne kom fra forskellig kirkebaggrund. Plus-Oase er en del af den lutherske fornyelsesbevægelse Dansk Oase. Men flere af de inviterede talerne kommer fra andre kirkesamfund, som fx Missionsforbundet og Pinsekirken – og deltagerne kom også fra et bredt spekter af kirkebaggrund, men med den personlige tro til fælles.

Helle Rosenkrantz – følte sig meget beriget af fællesskabet og undervisningen.

Alt det, vi deler

– Jeg tror, at det er mødet med hinanden og det vi deler, vores tro, bøn, tilbedelse og lovsangens indhold, som bl.a. fortæller om vores liv i medgang og modgang, både når det opleves let, og når det opleves tungt, at der er tryghed i vores tro. Det opleves vældig godt, stærkt og opmuntrende, at dele dette sammen, siger Helle Rosenkrantz fra København. Hun kalder det en “himmelsk” uge.

– Jeg vil fremhæve undervisningen, som er ”skræddersyet” til os af vise, erfarne og dygtige undervisere. Der er også alle de efterfølgende spændende samtaler, hvor meninger og erfaringer rigt udveksles, til stor-stor velsignelse, på mange måder, siger hun. Lejren fokuserede på glæden ved at være kristen i det daglige liv.

– Jeg vil mene, at ALLE deltagere tog hjem med en endnu større ”Herrens Glæde” i hjertet – at dele ud af, slutter Helle Rosenkrantz. Hun tilmeldte sig først i sidste øjeblik, da hun ikke troede, at lejren blev til noget. Men hun fortrød ikke.

Foredrag er nu tilgængelige

Poul Henning Krog er læge og arbejder til dagligt med psykiatriske patienter. Han redigerer også en brevkasse i Udfordringen.

De fleste oplæg er nu lagt ud på hjemmesiden Plus-Oase.dk som videoer.

Blandt talerne var den norske forkynder Gordon Tobiassen, som bl.a. talte om tidens tegn og Israel, verdensevangelisten Per Hyldgaard, gadeevangelisten Karin Kühl og psykiatrisk læge Poul Henning Krog.

Blandt initiativtagerne til lejren er Verner Andersen, Stig Christensen og Henri Nissen, der alle var med til at oprette Dansk Oase for mere end 30 år siden, Overskriften over lejrene er “Liv og Kraft ved Helligånden”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange hurtige tilmeldinger

Da hjemmesiden blev opdateret, så man kunne melde sig til næste års lejr, strømmede det bogstaveligt talt ind med tilmeldinger, så man allerede nu – en uge efter lejren er overstået – har over 50 tilmeldinger til næste års lejr i uge 27. Der er kun plads til ca. 100 på Rudehøj Efterskole, så der lejes også værelser på Handelsfagskolen i nærheden. Rudehøj Efterskoles nye store hal betyder, at deltagerne kan sidde med den foreskrevne afstand ved møderne.

Rudehøj Efterskole dannede ramme om Plus-oase lejren.