’Søndagsskolebarn’ har været søndagsskolekonsulent i 30 år

– Jeg bliver aldrig færdig med at give det største til de mindste, siger Lissen Margård Bendix Jensen

Lissen Margård Bendix Jensen kan 1. august fejre 30 års jubilæum i sin barndoms forening.

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) har et motto, som altid har betydet meget for den nu 57- årige konsulent, der bor i Søften, Hinnerup: “Giv det største til de mindste – Jesus til børnene”.

Lissen og hendes familie på Vejlby Margård ved Middelfart var i sin tid engagerede i kirke og missionshus, og søndagsskolernes sommerlejre var et af årets højdepunkter.

Allerede før konfirmationsalderen var Lissen selv ungleder på den lokale søndagsskolelejr. Også gennem det lokale FDF lærte hun glæden ved frivilligt kirkeligt arbejde, og senere tog hun en uddannelse som frivilligkoordinator. Efter 10. klasse og HH i 1983 var Lissen i halvandet år konsulentmedhjælper i Søndagsskolerne på Fyn, før hun blev elev på Børkop Højskole, og senere pædagogmedhjælper i hhv. Århus og Vejle. Under sin uddannelse på lærerseminariet i Århus blev Lissen tilknyttet som vikar på Jakobskolen.

I sommeren 1990 blev Lissen ansat i DFS som børnekonsulent i Københavns Stift med ansvar for klubbesøg, lejre og arrangementer i byen. I 2000 blev hun ansvarlig for DFS’ kurser og materialer til klubber og kirker, og i 2009 flyttede hun til Søften, hvorfra hun nu er tilknyttet klubber og kirker i Himmerland, Randers og Djursland.

Hun udarbejder stadig materialer til brug i klubber og kirker og har desuden ansvaret for, at de over 1.000 frivillige i organisationen har det godt.

Gennem alle 30 år har Lissen været frivillig i det kirkelige børne- og juniorarbejde ved sognekirken, hvor hun har boet.

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler har i dag knapt 300 klubber og en lang række sommerlejre og andre aktiviteter over hele landet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lissen fejrer sit 30 års jubilæum den 4. september ved en privat fest i Søften sammen med sine kolleger.