Nyt lederteam på Hestlund Efterskole

Lars S. Hansen bliver forstander og Thomas Sommer viceforstander.

Lars Steen Hansen

Efter 10 år på forstanderposten på Hestlund Efterskole har Johannes Fomsgaard Pedersen besluttet at prøve nyt pr. 1. august 2020. Derfor bliver nuværende viceforstander, Lars S. Hansen, ny forstander, mens nuværende lærer Thomas Sommer bliver viceforstander.

På skolens hjemmeside takker bestyrelsen den afgående forstander for indsatsen. Samtidig fortæller skolens nye forstander og viceforstander lidt om sig selv, mens Johannes F. Pedersen siger tak for sin tid på skolen.

”Et drømmejob”

Den nye forstander Lars S. Hansen er uddannet lærer og har ialt 16 års efterskoleerfaring. De sidste fire år har han været viceforstander på Hestlund Efterskole – og stillingen som forstander er et ”drømmejob”. Efterskolen er nemlig ikke bare ”en skole men også et hjem, hvor eleverne oplever at være nogen og noget,” udtaler han på skolens hjemmeside.

Hestlund Efterskole er en lille efterskole med principper om nærhed, fællesskab og livsduelighed. ”Samtidig harmonerer mit kristne livs- og menneskesyn, der er forankret i den danske folkekirke, med ånden på Hestlund Efterskole, som den brede almene kristne efterskole med højt til loftet,” forklarer den nye forstander, der glæder sig til volleykampe, musicals, fede udflugter og hverdagen på Hestlund.

Lars S. Hansen er gift med Lene, og der har tre børn. Familien bor i Skibbild-Nøvling ved Herning. I sin fritid er Lars S. Hansen spillende volleytræner og vild med løb, cykling og svømning.

Tidligere eksportchef i tøjbranchen og underdirektør i ejendomsbranchen Thomas Sommer bliver viceforstander.

Vild med efterskolen

Den nye viceforstander, Tomas Sommer (45), har tidligere haft lederstillinger både i tøjbranchen og ejendomsbranchen. De seneste 7,5 år har han dog nydt at arbejde som efterskolelærer i engelsk, tysk og fodbold.

– Jeg elsker samspillet med de unge mennesker og finder stor glæde i at kunne gøre en positiv forskel i andres liv, siger han og tilføjer: ”Jeg glæder mig meget til at indtræde i jobbet som viceforstander. Det er en unik mulighed for mig for at kunne kombinere den efterskole og det efterskoleliv, som jeg holder så meget af, med den forretningsmæssige og ledelsesmæssige baggrund, jeg har fra tidligere.”

Thomas Sommer og hustruen Mette har to piger på hhv. 17 og 19 år og bor i Ikast. I fritiden dyrker han fodbold og skiløb.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Afgående forstander Johannes Fomsgaard Pedersen skal undervise på kommunikationslinjen i FGU-uddannelsen i Ikast.

Nye undervisningsopgaver

Hestlund Efterskoles forstander gennem de seneste 10 år har i over 17 år været ansat på efterskoler. Nu søger han nye udfordringer i en anden del af uddannelsesverdenen.

”Jeg skal fra august arbejde som underviser på FGU-uddannelsen i Ikast på kommunikation- og medielinjen,” fortæller Johannes Fomsgaard Pedersen, der betegner skolens nye forstander og viceforstander som ” et meget stærkt team”.

Johannes Fomsgaard Pedersen ser tilbage med stor taknemlighed og udtaler:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Efterskolelivet har været en kæmpe del af mit liv. Denne skoleform vil for altid stå mit hjerte meget nært! Jeg vil nu glæde mig til at arbejde med det næste uddannelsestrin for unge op til 25 år, der ikke er uddannelsesparate og skal finde deres vej ind i en ungdomsuddannelse og arbejdslivet.