Det kræver noget at sende kristen radio i Afrika…

På billedet ser man en af de lokale radiofolk, der er kravlet op i den flyttede 30 meter høje radiomast for at fastgøre de fire T-dipoler. Det er et anstrengede arbejde i 40 graders varme…

Blandt de kristne radioer, som Udfordringen har skaffet FM-sendere og antenner m.m. til, er radioen i storbyen Maroua.

Maroua er den største by i det nordlige Cameroun. Det er en meget muslimsk by, som ligger i den røde zone, hvor den islamistiske terrorbevægelse Boko Haram hærger langs grænsen til Nigeria.

Selvmordsbomber

Vores schweiziske kontakt-missionær i området skriver om endnu et overfald den 1. august på en flygtningelejr.

Tre selvmords-terrorister gik ind og sprængte sig selv i luften for at dræbe de andre. De tog 15 med i døden, flest kvinder og børn. Desuden blev ti såret, og tre døde senere. I alt døde 21. Blandt disse var 7 fra den evangeliske kirke UEEC. Og søndag blev en af vagtmændene skudt ned på sin motorcykel og plejes nu intensivt på det lokale Adventist Hospital i Koza.

Men trods alle disse onde angreb på uskyldige fortsætter antallet af kristne med at vokse. Truslen fra islamisterne har medført en større alvor og enhed blandt dem.

Radio når muslimerne

Mange almindelige muslimer føler afsky ved den måde, islamisterne hærger på. Og ubemærket lytter de gerne til de kristne radioer, som Udfordringen har hjulpet i gang, men som drives og ejes helt af de lokale kristne.

Radioen i Maroua har mødt mange vanskeligheder.

Radioen måtte for nylig flytte fra lejede lokaler, hvor de blev opsagt. I stedet har Udfordringen hjulpet dem med at bygge et nyt radiohus og sætte antennen op igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Radioens folk er modige og udholdende til trods for alle de farer, de er udsat for. Mange arbejder frivilligt.

Derfor vil vi også gerne støtte dem med at nå muslimerne med det kristne evangelium om tilgivelse, forsoning og fred. Og med at styrke de udsatte kristne, som lever her.

Støtte kan gives via Gospel Outreach på MobilePay 53914 eller bankkonto 9046-4573458449. Husk at mærke indbetalingen med RADIO.


Artiklen fortsætter efter annoncen: