Glædeligt genhør med Barren Cross

Dette klassiske album genudgives nu med forbedret lyd. Køber man den fysisk, følger der en lille bog med (til de første 1000 købere).

Barren Cross var et af de mere usædvanlige bands fra 80’erne og start-90’erne, da de ligesom Stryper lavede kristen musik på et sekulært pladeselskab.

De udgav selv først en ep i 1985, som fik tilpas meget opmærksomhed og anerkendelse, til at Starsong (Petras forlag) gav dem en kontrakt, og de udgav Rock for the King i 1986, hvorefter de fik kontrakt med Enigma Records (i dag Capitol Records) og lavede flere plader der. Atomic Arena var den første af disse, og altså den plade, der nu genudgives.

Lyden er forbedret en smule og er mere klar i det. Dog var det en god plade dengang, og det er den stadig i dag. Man kan spekulere i, om grunden til at den genudgives nu, er for at bane vejen og skabe interesse for en ny plade? (Rygter på Wikipedia)

Barren Cross var ikke bange for at tage problematiske temaer op i deres sange. På Atomic Arena behandler de både abort, selvmord, misbrug og falske religioner fra en kristen synsvinkel.

Dengang de kom frem, blev stilen kaldt heavy metal, da dette var noget “af det hårdeste af det hårde” dengang. Siden da kom der Thrash, Death Metal mm., og idag vil nogen måske betragte stilen som “kun” værende Hard Rock.

Til nye købere er de bedste sange: “Heaven or nothing”, “Imaginary Music”, “Killers of the Unborn” og “Terrorist Child”, hvis man vil starte med nogle enkelte sange fremfor at købe hele albummet. Dog med en samlet pris på 59,- på iTunes er det ikke en stor investering, vi taler om.

Mike Lee, forsangeren, minder efter sigende om dels John Bush (fra Amored Saint) og Bruce Dickinson (fra Iron Maiden), for dem, der synes om disse bands.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De må da gerne lave noget nyt, selvom dette har været godt og nostalgisk.