Kina vil nu sende kristne børn i genopdragelseslejre

Nedrivning af kirker og kors, fængslinger og fratagelse af offentlige ydelser er ikke de eneste virkemidler, Kinas regering bruger mod kristne. Nu truer de også med at fjerne de kristnes børn. Men årsagen er den eksplosive kirkevækst, vurderer Mission Network News.

Et medlem af Early Rain Covenant Church i Chengdu oplyser, at kommunistpartiet nu truer kirkens medlemmer med at sende børnene til regeringens genopdragelseslejre samt fjerne adopterede børn fra deres forældre.

Grænseløs forfølgelse

En ny video, der er blevet offentliggjort sammen med en rapport fra International Christian Concern, bekræfter forfølgelsen. Liao Qiang, som er medlem af Early Rain Covenant Church (ERCC) fortæller, at Kommunistpartiet endnu ikke har stoppet den forfølgelse, som førte til lukning af kirken og fængsling af pastor Wang Yi i December 2018.

Liao Qiang udtaler i videoen, at hans familie havde været tvunget til at flygte fra Kina til Taiwan, fordi Kinas kommunistparti (CPC) er ”grænseløse i deres forfølgelse”.

“De har ikke bare truet os, de almindelige voksne og almindelige medlemmer af kirken, men de har truet vore børn. Nogle af vore medlemmer har adopteret børn, og CPC har tvunget de adopterede børn tilbage til deres oprindelige familier.

Det er hovedårsagen til, at vi er flygtet fra Kina. Vi kunne ikke være sikre på, at de ville lade være med at fjerne vores adoptivbarn,” fortæller Liao Qiang.

De kommunistiske embedsmænd har fjernet fire adoptivbørn fra en af ERCCs familier. De blev først sendt tilbage til deres biologiske forældre og derpå fordelt mellem andre hjem.

”Det er en tragedie. Den stadige undertrykkelse gav mig følelsen af, at vi måtte flygte fra Kina, for vores børn er det allervigtigste for os,” fastslog Liao Qiang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I en tidligere rapport har ICC dokumenteret, hvordan myndighederne har fjernet børn fra kirke-medlemmerne Pei Wenju og Jing Jianan. Embedsmændene havde fortalt dem, at deres adoptionspapirer ikke længere var gydlige, fordi deres børn var ”fanget af en ond religion”.

Kommunistpartiet har også truet med at sende kristne børn i genopdragelseslejre og forbudt forældre at sende deres børn til kirkelige skoler.

Politisk spil

Liao Qiang opfordrer nu de vestlige medier til at belyse undertrykkelsen af religiøse minoriteter i hele Kina. Afsløringer af undertrykkelsen er nemlig en af de største trusler mod kommunistregimet, understreger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Den største hjælp er at rapportere om forfølgelsen. Men det må gøres på den rigtige måde. Vi siger ikke, at USAs regering skal lægge pres på Kinas regering. Det, CPC er allermest bange for, er at blive afsløret. De er bange for transparens. Men hvis der kommer pres mod CPC, vil de bare intensivere forfølgelsen af troende. Jo værre relationerne mellem Kina og USA bliver, jo værre vil CPC forfølge kristne, fastslår Liao Qiang.

Han mener, at Kinas regering satser på at bruge forfølgelsen som pression i forhold til USA, som lægger stor vægt på trosfrihed. Tankegangen er, at hvis Kina giver indrømmelser i forhold til trosfriheden i landet, vil USA være villig til at indgå lempeligere handelsaftaler med Kina.

Intet sted er sikkert

ICCs regionale leder i Syøstasien, Gina Goh, forklarer, at kristne som Qiang er bange for at bede USA gribe ind mod Kina.

– Selv det at give interviews i Taiwan betød, at [Qiang’s] familie blev plaget af regeringen, fortalte Gina Goh til Baptist Press. ”Man kan let forestille sig, at hvis de stod frem og sagde: ’Vi ønsker, at USAs regering gør noget for os’ så vil det sikkert være som at bede om mere forfølgelse.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gina Goh understreger derfor vigtigheden af, at ICC optræder som de forfulgte kristne talerør.
”Med den øgede stramning mod kirkerne, både de statssanktionerede og undergrundskirkerne, er der ikke længere noget sikkert sted for kristne i Kina,” skrev Gina Goh i rapporten fra ICC.