Hackere indsat mod Vatikanet

Også Hong Kongs Stift blev angrebet, hedder det i ny cyber-sikkerhedsrapport.

Regeringen lod hackergruppen RedDelta angribe flere katolske organisationer i begyndelsen af maj, hedder i en ny cybersikkerhedsrapport.

Cybersikkerhedsgruppen The Insikt Group beskriver i en netop offentliggjort rapport målrettede hackerangreb fra Kinas statsstøttede RedDelta-gruppe rettet mod katolske organisationer.

Det skriver The Christian Post.

“Denne indtrængen i netværk fandt sted forud for fornyelsen i september 2020 af den skelsættende aftale mellem Kina og Vatikanet. Aftalen fra 2018 førte angiveligt til, at det kinesiske kommunistparti fik større kontrol og opsyn med landets historisk forfulgte ’undergrundsfællesskab af katolikker’,” hedder det i rapporten fra The Insikt Group.

Opsyn med Hong Kong

“Foruden pavemagten selv er et andet sandsynligt mål for kampagnen ledelsen af Hong Kong Study Mission to China, hvis forgænger spillede en afgørende rolle for 2018-aftalen,” hedder det videre i rapporten.

Ved at hacke bispedømmet i Hong Kong kunne Kinas regering samtidig få værdifulde efterretninger om stiftets forhold til Vatikanet og dets holdning til Hong Kongs demokratiserings-bevægelse, forklares det i rapporten fra The Insikt Group.

Kontrol med kirken

Foruden de politiske interesser i forhold til Hong Kong ønsker kommunistpartiet også at udbygge sin kontrol over de katolske husmenigheder, blandt andet ved at mindske Vatikanets formodede indflydelse på Kinas katolikker.

Fordi RedDeltas angreb har været rettet mod organisationer, der er af stor strategisk interesse for Kina, vurderer The Insikt Group, at hackergruppen har arbejdet direkte på vegne af Folkereprublikken Kinas regering.

I 2018 indgik Vatikanet og Beijing en foreløbig aftale om, at Vatikanet skulle anerkende de biskopper, som blev udpeget af kommuniststyret.


Artiklen fortsætter efter annoncen: