Li blev tunget til at spise kakerlakker

Yunnan, China – November 2018. An old men at the market in a village in Yunnan, China

En kristen kineser har fortalt, hvordan han blev tvunget til at spise kakerlakker i fængslet, mens han blev udsat for indoktrinering i timevis.

”Li Geng” (dæknavn), som er medlem af kirken The Church of the Almighty God, fortalte nyhedsmediet Bitter Winter, hvordan han for fem år siden blev arresteret. Herefter blev han holdt fængslet i tre år og seks måneder efter en dom for at have organiseret og brugt ”en ond kult til at underminere håndhævelsen af lov og ret”.

Under sin fængsling blev Li Geng holdt under observation døgnet rundt af en gruppe medfanger. Disse stod under opsyn af fængselsvagten og havde til opgave at få de kristne fanger til at afsværge deres tro efter konstant påtvungen indoktrinering.

Li Geng fortalte, hvordan han blev tvunget til at lære fængselsregulativet og en manual for børneopdragelse ud fra Konfutzes filosofi udenad. Samtidig blev han tvunget til at se smædevideoer om sin kirke, The Church of the Almighty God.

“Hver aften skulle jeg skrive ned, hvad jeg havde lært fra disse bøger og videoer, mens et TV kørte med høj lydstyrke i samme rum. Efterhånden kom jeg til at høre ringen for ørerne. Efter frigivelsen fandt jeg ud af, at min hørelse var alvorligt skadet, og jeg kunne ikke høre, hvis folk talte lidt lavere end normalt,” fortalte Li Geng.

Hvis vagterne ikke var tilfredse med Li Gengs rapporter, ville de slå ham.

“De indsatte, som instruerede mig, skubbede mig engang efter ordre fra vagterne hen i et hjørne af cellen og ødelagde det, jeg havde skrevet om videoerne. De slog mig i ansigtet over et dusin gange,” fortalte Li Geng til Bitter Winter.

Kakerlak-tortur

Da Li Geng afviste at afsværge sin tro, blev han straffet endnu hårdere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I omkring en måned ville ”teamlederen” ikke tillade mig at bruge toilettet i dagtimerne. Jeg måtte kun bruge det om natten, når de andre sov. Det fortsatte i 16 dage i træk. Lederen fortalte mig, at jeg ikke måtte gå på toilettet, fordi jeg var mindre værd end et dyr.”

Li Geng havde kun spist og drukket meget lidt under de 16 dages tortur. Men i løbet af to måneder var han blevet tvunget til at spise over 100 kakerlakker, hvoraf nogle stadig var i live.

”Nogle af kakerlakkerne var større end fårekyllinger. Min ”supervisor” fangede en kakerlak og puttede den i munden på mig, mens den stadig var i live. Han truede med at slå mig, hvis jeg spyttede den ud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han blev ved med at putte kakerlakker i munden på mig, men jeg måtte ikke synke dem. Han ville have, at de skulle kravle rundt i min mund først, og først derefter fik jeg besked på at tygge kakerlakkerne grundigt. Den bitre smag gav mig kvalme. Min nød var helt ubærlig,” fortalte Li Geng til Bitter Winter.

Undertrykkelse under Xi Jinping

Kinas kommunistparti har de seneste år arresteret og fængslet et ukendt antal kristne, lukket adskillige større kirker, fjernet kors fra kirkebygninger, omskrevet Bibelen i overensstemmelse med kinesiske skrifter og arresteret tusinder fra de religiøse minoriteter. Alle disse tiltag er led i præsident Xi Jinpings erklærede mål om at gøre landet kinesisk ved at udrense al fremmed indlydelse, eksempelvis kristendommen.

Amnesty International oplyser, at over et dusin religiøse grupper er blevet stemplet som ”onde kulter” og forbudt i Kina.

På Open Doors’ World Watch List er Kina nr. 23 blandt de 50 lande, hvor kristne forfølges mest.


Artiklen fortsætter efter annoncen: