Volden er eskaleret i Corona-tiden

Halvårsrapporten fra Evangelical Fellowship of India nævner overgreb mod kristne, som ikke kommer for retten.

Vold, lynchninger og generel undertrykkelse af kristne i Indien har præget det første halvår af 2020. Voldsmændene har frit spil, konkluderer en ny halvårsrapport fra Evangelical Fellowship of India.

Volden i Indien er eskaleret, fordi pøbeloptøjer ikke bliver straffet af myndighederne under nedlukningen. Det går hårdt ud over landets kristne, både i de større delstater og i Delhi, hedder det i den nye rapport med data fra coronatiden.

Under-rapportering

Omfanget af overgreb under corona-krisen er sandsynligvis langt større end de sager, som dokumenteres i rapporten. Det skyldes dels, at medierne ikke har udsendt journalister til at dække overgrebene, og dels at der har været restriktioner i den kollektive transport.

Selv under normale forhold har politiet en uvilje mod at registrere sager om vold mod minoriteter. Og situationen er bare blevet forværret i denne tid. Mange af ofrene har ikke engang kunnet melde overgreb til politiet, og de oplever store problemer med at få adgang til retssystemet.

Pøbel-angreb

En lynchning, tilfælde af offentlig udfrysning og sammensværgelser for at hindre gudstjenester og evangelisering er blandt de 135 sager, som EFI har registreret i årets første seks måneder.

Delstaten Uttar Pradesh, som ledes af partiet Bhartiya Janata med den religiøse abbot Mr Ajay Singh Bisht (Yogi Adityanath) fra byen Gorakhpur i spidsen, topper listen med 32 rapporterede hadforbrydelser.

Også i den sydlige delstat Tamil Nadu har der været frygtelige overgreb, som skabte store overskrifter. Fra stammeområderne Chhattisgarh og Jharkhand, hvor der kom nye regeringer efter valget i 2019, er der rapporteret henholdsvis 24 og 10 voldsepisoder.

Det mest grufulde angreb var lynchning og partering af en kun 14-årig dreng i byen Kenduguda i distriktet Malkangiri den 4. juni. Den kristne teenager blev angiveligt stenet til døde, hvorefter kroppen blev parteret og begravet forskellige steder. Ifølge politiet var ofret og hans familie blevet kristne for tre år siden. Siden da er familien blevet chikaneret af andre i landsbyen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Kristne i denne by har fået mange trusler og bliver konstant chikaneret af religiøse fanatikere, fortalte pastor Kosha Mosaki. “Han var tidligere blevet angrebet i februar i år. Jeg har indberettet 4 klager over disse angreb til politistationen i Malkangiri,” oplyste pastor Mosaki.

Politivold

Den anti-kristne vold i Tamil Nadu inkluderer et frygteligt tilfælde af tortur og mord på to kristne i arresten. De ansvarlige betjente har tilknytning til etnisk ”overlegne” stammer og hindu-nationalistiske grupperinger.

Der er frygt for udfaldet af det kommende valg i delstaten, fordi politistyrken kommer fra dominerende kaster, der er fjendtlige overfor de kristne. En stor del af de almindelige kristne og deres ledere tilhører nemlig de marginaliserede kaster og dermed de fattigste grupper i samfundet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Både kristne og medlemmer af Dalit-kasten har krævet, at landets højesteret iværksætter en retslig undersøgelse af politivold mod ejeren af en mindre kiosk. Både Jeyaraj (59), og hans søn Emmanuel Benicks (31) blev arresteret den 19. juni efter en påstået konfrontation med politiet i byen Sathankulam i Tuticorin distrikt.

Far og søn blev banket, brutalt tortureret og seksuelt misbrugt med stave. Den lokale dommer P Saravanan støttede politiet, som havde fortsat torturen, indtil de to mænd kollapsede. De blev bragt til hospitalet den 22. juni. Dagen efter var de begge døde.

Jeyaraj blev anklaget for bryde de nye coronaregler ved holde forretningen åben efter lukketid, mens sønnen blev arresteret for at forsøge at beskytte sin far mod betjentenes slag. Fire betjente er nu blevet arresteret efter en afgørelse i højesteret i Madras.

Kristne begravelser forbudt

Rapporten nævner også tre tilfælde i maj, hvor kristne i distrikterne Bastar og Dantewada blev hindret i at begrave deres døde.Begrundelsen lød, at de kristne ikke havde fulgt landsbyens religiøse ritualer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der har været 15 bekræftede aksempler af samme type i disse distrikter siden 2019.
Listen med forskellige typer vold mod både kristne og muslimer fortsætter, og den er langtfra udtømmende. Det skyldes dels frygt blandt disse minoriteter og dels mangel på viden om retsystemet – samt politiets afvisning af at indberettede voldsepisoderne, vurderer Evangelical Fellowship of India.