Åndelig zionist

Ole Lund
Søleddet 9
Sorø

Det er muligvis politisk ukorrekt, men …

Nu er zionisme blevet til synd i flere biskoppers misforståelse. Hvor har de dog parkeret deres forståelse for både Det gamle Testamentes og Det ny Testamentes Israel?

Der findes to typer af zionisme:

1) Den politiske syntetiske zionisme formuleret af Theodor Herzl, som jeg naturligvis ikke kan have aktier i.

2) Den åndelige ideologiske zionisme. Jeg er åndelig zionist!
Det er også både godt og rigtig at være kristen zionist. Jeg er kristen zionist!

Det kan godt være, at det er politisk ukorrekt at være zionist, men jeg er zionist! – og det uanset hvordan kloge teologiske hoveder misforstår det.

Jeg er zionist! Det er jeg, fordi det udvalgte folk jøderne og deres land Israel er Guds øjeæble. Det er en alvorlig sag at pille ved Hans øjeæble/øjesten, og Hans øjesten er Israel. Sådan skriver profeten Zakarias i kapitel 2, vers 12-13:


Artiklen fortsætter efter annoncen:For dette siger Hærskarers Herre – til herlighed har han sendt mig – til de folk, der plyndrede jer: »Den, der rører jer, rører ved mit øjeæble. Jeg svinger min hånd imod dem, så de bliver bytte for dem, der nu er deres trælle.« Så vil I forstå, at Hærskarers Herre har sendt mig.

At angribe zionismen og Guds udvælgelse af Israel, vil få lammende konsekvenser. Herren svinger en dag sin hånd mod Israels fjender og gør dem til trælle for Israel. Når det sker, vil selv zionismens modstandere forstå, at Hærskarers Herre har profeteret korrekt gennem Zakarias.

Det er muligt, at man med teologiske spidsfindigheder kan finde mulige grunde til at angribe Israel og tage afstand fra zionismen, men som en teologisk undermåler og et naivt genfødt Guds barn har jeg fået til opgave at elske Israel. Derfor er jeg zionist!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Helt enig: Ikke alt, hvad den verdslige stat og regering i Israel begår, er godt. De begår mange skændigheder. Men det er den verdslige del af landet. Det ændrer ikke på zionismen. Jeg er zionist!

Jeg har adskillige gange været i Mellemøsten, men min bekendelse gennem dette vidnesbyrd gør det måske livsfarligt at rejse derned igen. Men jeg er ligeglad. For jeg er zionist!

P.s. Dansk Zionistforbund skriver på deres hjemmeside: Kort fortalt så er en zionist en person, der er glad for at Israel eksisterer, der er glad for, at der findes et Israel, hvor jøder altid er velkomne, ligegyldig hvor i verden de kommer fra.

Sådan en zionist er jeg også!


Artiklen fortsætter efter annoncen: