Jøderne fik skyld for koran- afbrænding under Paludan-event

– Historien gentager sig. Det er jøderne, som får skylden, nu også når danskere brænder koranen i Sverige, skriver Dagen.no i en leder med overskriften ”Jødene har skylden. Uansett”.

Sidste weekend var der alvorlige optøjer i Malmø. Flere betjente blev skadet og omkring 15 personer arresteret i bydelen Rosengård fredag aften, hvor hundreder demonstrerede mod en koran-afbrænding, som var sket tidligere på dagen.

Årsagen var, at det danske parti Stram Kurs havde taget turen over Øresund for at brænde en koran af i Sverige. Billederne blev spredt på de sociale medier og det satte sindene i kog i Rosengård.

Derpå eskalerede protesterne med antænding af bildæk og køretøjer og angreb mod politiet. Samtidig råbte demonstranterne en muslimsk remse rettet mod jøder: ”Khaybar, Khaybar, I jøder, Muhammeds hær vil vende tilbage.» (Khaybar er et sted, hvor en jødisk stamme blev massakreret af islams profet Muhammed i år 628).

De svenske jøders organisation, Judiska Centralrådet, fordømmer demonstranternes antisemittiske sprogbrug. ”Det er ikke muligt at tolke folkemængden på anden måde, end at den opfordrer til mord og udrensning af jøder,” skriver Judiska Centralrådet.

Politiet vil nu efterforske truslerne efter racismeloven. Det var nemlig hverken staten Israel eller jøder, men derimod danske indvandringsmodstandere, der brændte koranen af. Og denne handling tog også Judiska Centralrådet stærk afstand fra. Men jøderne får skylden for alt ondt i verden, fastslår lederen i Dagen.no