Mission Øst søger ny generalsekretær

Mission Øst søger en erfaren leder, der kan føre organisationen ind i en ny vækstfase til gavn for tusinder af mennesker i kriseramte lande mod øst.

Det begyndte i en garage i Hillerød i 1991. Familien Hartzner sendte lastbil efter lastbil med mad, medicin og tøj til fattige i Østeuropa og det tidligere Sovjetunionen.

I dag er Mission Øst en international hjælpeorganisation med over 200 medarbejdere, der sammen med lokale partnere yder akut nødhjælp og leder store udviklingsprojekter til gavn for over 250.000 mennesker i otte lande mod øst. Mennesker, der enten er ramt af fattigdom, har måttet flygte på grund af krig eller mangler mad og husly på grund af klimaskabte katastrofer.

Nu er tiden inde til at finde en generalsekretær, der kan ”føre Mission Øst ind i sin næste strategiske fase,” hedder det i jobopslaget.

En ny generalsekretær – eller administrerende direktør – skal kunne forandre og udvikle Mission Øst, så organisationen fortsat kan levere ”relevant, effektivt og bæredygtigt arbejde” under omskiftelige globale vilkår. Den nye generalsekretær skal have ledelseserfaring, økonomisk tæft, organisatoriske færdigheder og stærke kommunikationsevner.

Den tidligere generalsekretær Kim Hartzner fortsætter i organisationen som fundraiser i både Danmark og Tyskland. Mission Øst koordinerer det internationale hjælpearbejde ud fra kontorer i Bruxelles, Berlin og København. Organisationen arbejder direkte eller gennem lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan.
Ansøgningsfrist for stillingen som ny generalsekretær er 28. september.