Syv kristne film indtager USAs biografer i efteråret

De seneste år har flere kristne film haft succes i biograferne. Og lige nu er der syv nye på vej.

Det skriver The Christian Post.

Når biograferne åbner igen efter corona-nedlukningen, vil syv vidt forskellige kristne film være at finde på plakaterne. Der er film om etiske problemer, en teaterforestilling baseret på Bibelens Esther, en dramadokumentar samt underholdende film med et kristent budskab.

Mobning og identitet

I filmen Switched oplever to vidt forskellige high school-piger at ”gå i hinandens sko”. Mobbeofret Cassandra bytter liv med sin plageånd, den ”perfekte” og populære Katie – men ikke alt er som det ser ud, hverken hjemme eller i skolen. Filmen kan hjælpe teenagere til at finde deres sande identitet i troen på Jesus, mener producenterne.

“Switched kan ændre folks liv og give perspektiver til elever, som kæmper med mobning og sammenligner sig med andre i skolen. Jeg glæder mig meget til at se, hvad filmen kan gøre for unge kvinder,” siger direktør Nicole Weider fra Project Inspired til CP. Switched kan ses digitalt og som Video On Demand fra 4. september, og den udkommer på DVD den 6. oktober.

Dronning Ester

Teaterforestillingen ’Queen Esther’ fra Sight & Sound Theatres havde premiere den 4. september som den første verdensomspændende live-udsendelse. Sight &Sound teatrene havde på forhånd solgt 550.000 billetter, da de blev tvunget til at aflyse forestillingerne pga. corona.

– Da vi havde aflyst 200 forestillinger, blev vi klar over, at vi skulle gøre noget andet. Nu er vi begejstrede over at kunne tilbyde folk uden for murene at se showet ”Queen Esther Live”, siger Katie Miller fra Sight &Sound.

Retten til livet

Den prisvindende film Order of Rights, som kan ses fra 2. oktober, handler om abortsagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hovedpersonen Emma Stein er gravid og single – og hun ønsker at følge sin mors råd og få en abort. Derimod ønsker barnets kristne far og hans familie at beholde det, og sagen kommer til at handle om USAs forfatningsmæssige rettigheder til ”Liv, frihed og søgen efter lykke”.

Retten skal derfor vurdere, om barnet i Emmas mave er et menneske med tilhørende rettigheder eller ej. Filmen har vundet flere priser ved Green Mountain Christian Film Festival.

Antisemitisme

’Never Again’, som handler om den voksende antisemitisme verden over, bliver vist i 800 biografer den 13. og 15. oktober.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Producenternes mål er at advare de yngre generationer om farerne ved antisemitisme.

– Den voldelige antisemitisme, som nu griber om sig, skyldes blandt andet uvidenhed om Holocaust, siger pastor John Hagee fra Christians United for Israel. Og der er behov for mere oplysning.

CUFI udsendte en trailer for filmen kort efter Holocaust Remembrance Day, hvor 200 overlevende fra kz-lejren Auschwitz besøgte stedet igen. I samme uge udgav Pew Research Center en undersøgelse, som viste, at 45% af amerikanerne ikke var klar over, at 6 millioner jøder blev dræbt under Holocaust.

I ’2 Hearts’ bliver Leslie og Jorge (fra Bacardi Rum) forelskede, men Jorges medfødte lungesygdom er ved at koste ham livet. Efter en vellykket transplantation får han endnu mere at leve for.

To gange to hjerter

Det rørende romantiske drama ’2 Hearts’ om to par, som oplever både tragedier og mirakler i forbindelse med organdonation, har premiere i biograferne den 16. oktober.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Filmen er baseret på ægteparret Leslie og Jorge Bacardis (fra firmaet Bacardi Rum) historie. Jorge blev født med en lungesygdom, som lægerne troede ville koste ham livet som syv-årig. Han kom på ventelisten til en lungetransplantation; han fik nye lunger, da en 19-årig pludselig døde i 2008.

Allerede dagen efter var Jorge på benene, og sygehuset gav ham øgenavnet Superman!

Cellegruppen

Komedien Small Group. The Movie har premiere den 6. oktober. I denne film viser Matt Chastain, hvordan kirkekulturen kan opleves af en ikke-troende, som kommer med i en cellegruppe for at belyse, hvordan kristendommen er på tilbagetog.

“I 2014 kom min kone og jeg med i en cellegruppe i vores kirke. Hele oplevelsen var mere ægte og autentisk og interaktiv, end nogen anden kirkeoplevelse, jeg har haft. Så jeg tænkte, at historien skal fortælles videre,” fortalte Matt Chastain til CP.

Opbrud i familien

Filmen When We Last Spoke handler om en familie, der bliver splittet, da far James bliver indkaldt til Vietnamkrigen, og familiens to døtre skal bo hos bedsteforældrene. When We Last Spoke, der handler om familiesammenhold, venskab og tilgivelse, bliver vist i biograferne den 27. og 29. oktober.

Skønheden og Bonden

Julefilmen ’The Farmer and The Belle: Saving Santaland’ kommer på DVD den 17. november.

Handlingen er inspireret af en virkelig historie om en model fra New York City, som tilbringer sin ferie i en lille by. Her forelsker hun sig i sin barndoms penneven og hjælper ham med at redde byens julemarked.