Leder af Kristne Friskoler bliver valgmenighedspræst

Efter næsten 12 år stopper Hans Jørgen Hansen som sekretariatsleder for Foreningen af Kristne Friskoler. Siden 1. oktober har han været fultidspræst i Hedensted Valgmenighed.

Hans Jørgen Hansen begyndte som sekretariatsleder i FKF den 1. december 2008. Inden da havde han været pædagogisk konsulent i Vejle Kommune, og før det skoleinspektør på Øster Snede Skole i knap 9 år.

Derudover var han fra 2005 og frem til 2017 en af Venstres repræsentanter i Hedensted byråd.
Hans Jørgen Hansen er oprindeligt uddannet lærer og har siden både taget en diplomuddannelse i ledelse, en kandidat i informationsarkitektur og senest en to-årig efteruddannelse i kirke og teologi ved Menighedsfakultetet i Århus.

Den sidstnævnte uddannelse på masterniveau har banet vejen for, at han i januar 2019 blev ordineret og kunne tiltræde som ulønnet hjælpepræst ved Hedensted Valgmenighed. Nu er han så blevet valgmenighedens primære præst.

Hans Jørgen Hansen er 61 år og gift med Anna-Marie.
Foreningen af Kristne Friskoler, som er den ene af fem friskoleforeninger og organiserer 34 friskoler, forventer at kunne præsentere en ny sekretariatschef inden årets udgang.