Tidligere Tanzania-missionær 75 år

BDM og Brødremenigheden fylder stadig meget i Jørgen Markussens liv.

Jørgen Markussens store hobby er træskærerarbejde. Foruden figurer og brugskunst laver han også store billeder med bibeltekster.

Tidligere missionær, diakon Jørgen Markussen, Christiansfeld, fylder 75 år den 13. oktober.

I sin tidlige ungdom mødte Jørgen Markussen kaldet til at rejse ud som missionær.
I 1970 rejste han første gang sammen med sin hustru, Ingrid, til Tanzania for Brødremenighedens Danske Mission, og de fik sammenlagt godt tyve år i Tanzania.

Årene i Tanzania bød på meget arbejde, men det var et arbejde, som bragte missionærparret stor glæde, fortæller de.

20 år i Tanzania

Jørgen og Ingrid Markussen var udsendt af flere perioder.

I flere perioder har det været nødvendigt for ægteparret at opholde sig i Danmark – enten for børnenes eller helbredets skyld. Under disse ophold har Jørgen været leder på Nordborg Plejehjem på Als, De gamles Hjem i Ikast og sidst kirketjener ved Sct. Marie kirke i Sønderborg.

Ægteparrets sidste periode i Tanzania var fra 2003 til december 2007. Det blev sammenlagt til ca. 20 år i Tanzania ansat af Brødremenighedens Danske Mission, BDM.

Jørgen Markussen har altid været meget aktiv i arbejdet, og med sit rolige og gemytlige væsen har han været meget vellidt og værdsat af alle.

Aktiv pensionist i Brødremenighedens By

Ved pensioneringen for 10 år siden ønskede Jørgen at flytte til Brødremenighedsbyen Christiansfeld i Sønderjylland. Byen blev for 5 år siden udnævnt til UNESCO by, og den bliver nu besøgt af ca. 40.000 turister om året. Det er da også et fantastisk spændende sted at bo, mener Ingrid Markussen, der selv er en af turistguiderne i byen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jørgen cykler næsten hver dag og nyder meget at være ude i naturen. Han passer haven og læser rigtig mange bøger.

Samtidig udfolder han sine kunstneriske evner ved at dyrke sin store hobby, træskærerarbejdet, som han er meget dygtig til.

Jørgen er også formand for den lokale afdeling af Indre Mission, IMpuls. Desuden synger han i Brødremenighedens kirkekor og er afløser for præsten ved gudstjenester i Brødremenighedens Kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jørgen og Ingrid Markussen har 4 børn, 8 børnebørn og 7 oldebørn.