Casper Christensen er blevet døbt

– Det er meget tabubelagt at sige højt, at man tror på Gud. Gennem årene har jeg sagt alt det, man ikke må, opført mig grænseoverskridende på mange måder og fortalt om utroskab, kønssygdomme, drukture og skilsmisser, men intet har været så svært at tale om som min tro på, at Jesus er i nærheden.

Det siger komikeren Casper Christensen i et stort interview i det seneste nummer af DSBs magasin “Ud&Se” (Oktober 2020). Her i fortæller han om ti oplevelser, som har betydet mest for ham. Et af dem handler om, at han netop i august er blevet døbt i Hornbæk Kirke.

– For et par år siden begyndte jeg at føle en åbning mod noget spirituelt. Tidligere var det nærmest modsat. Jeg er hverken døbt eller konfirmeret og var af den overbevisning, at alt havde en naturlig forklaring. Jeg opfattede religiøse mennesker som hjernevaskede og skræmmende.

Som barn besøgte vi nogle indremissionske bekendte. De bad bordbøn, og der gik en isnende kulde gennem mit lille barneskelet, da de lukkede øjnene og bad til Vorherre. Det var grænseoverskridende sært, fortæller han. Men hans tidligere indstilling ændrede sig, da han selv oplevede Jesus i nærheden:

Jesus i nærheden

– Men så fik jeg en fornemmelse af, at der fandtes noget mere, og indså, at der eksisterer noget, som jeg aldrig kommer til at forstå. Den accept af noget større gjorde, at jeg åbnede mig og begyndte at tænke over det, og for et år siden besluttede jeg at blive døbt.

Skulle jeg gøre det alene og i al hemmelighed eller være sammen med nogen? Jo mere jeg tænkte, jo klarere stod det, at jeg skulle døbes i fuld åbenhed og stå ved det.

Jeg ringede til præsten i Hornbæk og fortalte, at jeg gerne ville døbes samme dag som min søn. Hun inviterede til møde, og jeg tog derned sammen med min søn Jagger og min kone Isabel.

Hun spurgte, hvorfor jeg ville døbes, og jeg fortalte, at jeg oplever tilstedeværelsen af en guddommelig kraft og føler en konstant tilstedeværelse af Jesus i mit liv, og det var svært for mig at holde hovedet koldt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Du bliver rørt,” sagde hun.

”Ja, jeg er simpelthen så glad og afslappet og fyldt op af noget, og jeg glæder mig meget til at blive døbt.” svarede han præsten, som foreholdt ham, at det ellers ikke er så ofte, at mennesker på hans alder bliver døbt.

– Men jeg blev døbt i Hornbæk Kirke den 22. august på min 52-årsfødselsdag og på min søns etårs, vi er født samme dag. I kirken var min og Isabels familie og meget få venner. Vi gik ind i kirken som et hold i en slags formation. Jagger og jeg var forrest, fordi vi skulle døbes, og han blev båret af sin gudfar, Isabels mors mand. Jeg gik altså op ad kirkegulvet i orgelbrus sammen med en mand på min egen alder, og det lignede fuldkommen et homoseksuelt bryllup, hvor Flemming og jeg kom gående med vores fælles barn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ned på knæ…

– Jeg skulle ned på knæ for at få vand i håret under dåben. Jeg er begyndt at gå med briller igen, og jeg vidste, at vandet ville løbe ned over min pande og dugge brillerne, hvis jeg rejste mig. Så jeg blev siddende, til præsten kom med en serviet. Jeg har let til tårer, og jeg var meget tæt på, men jeg ville gerne holde den, og det lykkedes. Fantastisk dag, alt føltes rigtigt og fuld af glæde, og Isabel forærede mig et guldkors, som jeg bærer om halsen. Det er jo en sindssyg transformation for mig. Det er ikke mere end fem år siden, at jeg nærmere tilbad djævlen, siger Casper Christensen til Ud&Se. 

Casper Christensen nye bekendelse af sin tro på Jesus står i skærende kontrast til de umoralske serier og film, han har været kendt for i siden 90’erne.

Han debuterede som standupkomiker som 20- årig. Blev landskendt som vært for programmet ’Husk lige tandbørsten’ på DR (1995-96) og var derefter vært på en lang række shows. I slutningen af 90’erne producerede han comedy-serier til tv. Først ’Casper & Mandrilaftalen’ (1999), sammen med Frank Hvam, siden sitcommen ’Langt fra Las Vegas’ (2001-03). Casper Christensen og Frank Hvam fortsatte med ’Klovn’ i midten af 00’erne. Serien blev en stor succes og har indtil nu kørt i syv sæsoner. Den første ’Klovn’- spillefilm blev set af næsten 900.000 danskere. Casper Christensen har herefter arbejdet som manuskriptforfatter i Holywood.