Letlæst ungdomsroman om gruppepres, svære valg og tro

’Det forbudte barn’ er en ungdomsroman af Maria H. Larsen om 17-årige Kamilla, der kæmper for at blive accepteret af sine gymnasiekammerater samtidig med, at hun frygter at blive årsag til vrede og bekymring hos sin mor.

Kamillas far døde, da hun var 4 år gammel, og for Kamilla bliver livets omdrejningspunkt altid at opføre sig, så hun ikke bliver årsag til sorg og bekymring hos sin mor.

Alligevel bliver ønsket om at blive accepteret af klassekammeraterne så stort, at hun trodser sin mor og ender med at overskrive sine egne grænser, når det kommer til alkohol og sex. Hun bliver gravid med et tilfældigt bekendtskab, og da hun stik mod alle odds beslutter at beholde barnet, slår moren hånden af hende.

Vi følger Kamilla i hendes til start meget ensomme liv, hvor hun kæmper mod samfundets fordomme, samtidig med at hun må passe både baby og gymnasiet. Også relationen til veninden Nina ændres i takt med, at de ikke længere har de samme interesser. Det eneste familie Kamilla har, er moren og en moster, som hun heller ikke har kontakt med.

Maria H. Larsen er personlig og nærværende i sin skrivestil, og lader os komme tæt på Kamilla i samtaler og følelsesbeskrivelser. Man opsluges hurtigt af handlingen, som også på en fin måde får flettet tro og Gud ind i historien.

Ingen i Kamillas familie er kristne, men et desperat råb om hjælp til Gud sender Kamilla i armene på en troende familie, som båder bliver vejen til et levebrød og den familie, som hun så desperat længes efter.

Bogen tager mange relevante emner op for unge, fx gruppepres, det at være ung og gravid, mor-datter forhold og at finde Gud.

Maria H. Larsen: Det forbudte barn. 180 sider. 150 kr.
Udgivet og forhandles af Immanuel Design & Production I/S


Artiklen fortsætter efter annoncen: