Sundhedsforsker: Unge kvinder er mest psykisk sårbare under Corona-krisen

– Især kvinder mellem 18 og 24 år har oplevet et dyk i trivslen, siger Peter la Cour.

En fjerdedel af unge kvinder er i fare for at udvikle depression og angst, fortæller sundhedsforsker Peter la Cour, der netop har lavet en undersøgelse blandt 1.500 tilfældigt udvalgte danskere om effekterne af corona-krisen.

– De grupper, der har haft det værst under corona-krisen, er især yngre kvinder mellem 18 og 24 år. De har virkelig oplevet et dyk i trivslen, fortæller la Cour til Mission Østs magasin, der netop er kommet på gaden.

Konklusionen sætter Mission Østs hjælpearbejde i perspektiv. Det er især piger og unge kvinder, der får hjælp og støtte i psykosociale centre blandt yezidierne i Irak. Og i Nepal får piger og kvinder styrket deres selvværd og netværk gennem læsegrupper.

WHO’s trivselskriterier

Peter la Cours undersøgelse i Danmark bygger på verdenssundhedsorganisationen WHO’s trivselskriterier.

– Kommer man under en vis score, er man i alvorlig fare for at udvikle depression eller voldsom stresslidelse. Og i den farezone ligger omkring en fjerdedel af de unge kvinder, fortæller la Cour og fortsætter:

– Når vi i undersøgelsen spørger om, hvorvidt respondenterne er bange for, at familiemedlemmer bliver smittet, er det igen yngre kvinder, der frygter mest. De unge kvinder må ofte døje med angst og depression. Det er en sårbar gruppe i vores samfund.