Mission Øst er først fremme med hjælp til nødlidende irakere

FN-organisationen UN ONCHA fremhæver blandt andet på sociale medier Mission Østs effektive hjælp til fordrevne irakere. Foto: Mission Øst.

Nedlukningen i Irak gør det svært for internationale hjælpeorganisationer at få hjælpen frem. Mission Øst har været blandt de første til at komme lokalbefolkningen til undsætning i svært tilgængelige og usikre områder omkring Kirkuk og Hawija.

Det er ikke størrelsen, men gørelsen, det kommer an på. Det viser Mission Østs Corona-indsats i Irak med al tydelighed. Det er muligheden for fleksibilitet, der delvist forklarer, hvorfor organisationen ofte er først ude med værnemidler, hygiejne- og rengøringsprodukter og forebyggende information til lokalbefolkningen. Det fortæller Mission Østs programansvarlige i Irak, Aislinn Bradley.

”Vi gør en dyd ud af at være omstillingsparate, så vi kan omgruppere hvor nødvendigt og finde veje til at yde basal nødhjælp til de mennesker, der har allermest brug for den.

Det har betydet, at vi har været nogle af de allerførste til at komme lokalbefolkningen til undsætning i områder, som går for at være nogle af de mest risikable og svære at færdes i,” fortæller Aislinn Bradley.

Hendes udtalelser bakkes op af FN’s enhed for humanitær bistand (UN OCHA), som bl.a. på sociale medier har fremhævet Mission Østs effektive levering af hjælp til fordrevne irakere uden for lejrene. ”Uden for lejrene betyder nogle gange ”ude af sind”. Ngo’er som Mission Øst leverer hygiejnekits til fordrevne uden for lejrene,” skriver OCHA Iraq på Twitter.