Titusinder samlet til bøn for USA

Anne Graham Lotz

Sidste lørdag mødtes titusinder af kristne i Washington D.C. for at deltage i to store events på National Mall, hvor fokus var på anger, bøn for nationen og bøn om vækkelse.

Ifølge CBN News ledede den Jesustroende jødiske rabbi Jonathan Cahn det ene event med titlen The Return: National and Global Day of Prayer and Repentance. Cahn talte om, hvordan Gud langsomt er blevet fortrængt fra amerikansk kultur.

”Vi fordrev Gud fra vore hjerter, fra regeringen, fra vor levevis, fra vore love, børnenes undervisning og fra det offentlige rum. Og fra vore virksomheder, vore medier, vores kultur og vore liv,” fastslog Cahn og tilføjede: “Og da vi drev ham ud, åbnede vi for et vacuum, der blev fyldt af en flodbølge af andre guder.”

Også andre kristne ledere talte, ledede bønnen og læste fra Bibelen. Blandt dem var Anne Graham Lotz, datter af den nu afdøde evangelist Billy Graham.

”Når du beder, skal du huske, at du appellerer til den højeste autoritet, der findes. Ingen kan overstyre ham. Han er den højeste autoritet, vi kan appellere til. Det bliver, som han ønsker det,” sagde hun.

Tidligere medlem af Kongressen, Michele Bachmann, var også på scenen for at bede for landet. ”Vi fortjener din dom, Far, men vi beder om din nåde og barmhjertighed,” bad Michele Bachmann.

På samme tid foregik det andet store event. Her ledte evangelisten Franklin Graham Washington Prayer March 2020, hvor kristne gik fra Lincoln Memorial til U.S. Capitol.

Undervejs bad de kristne på syv forskellige steder, heriblandt National Mall, Washington Monument og World War II Memorial. Deltagerne bad for forskellige emner på hvert af de syv stoppesteder. Fx. bad man ved Lincoln Memorial en syndsbekendelse på nationens vegne, og ved World War II Memorial bad man for politiet og hæren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Deltagerne fik en overraskelse, da vicepræsident Mike Pence og hustruen Karen Pence dukkede op til eventet.

“Lige siden vores nation blev grundlagt, har det amerikanske folk og vore ledere bedt til Gud i vanskelige tider,” sagde Mike Pence. Han tilføjede, at præsident Trump ”ofte har bemærket, at Amerika er de troendes land.” Når præsidenten og vicepræsidenten rejser rundt i landet sammen, vil folk altid sige til dem: ”Jeg beder for jer.”

Pence opfordrede de kristne til at fortsætte med at bede for landet, dets ledere, den kommende højesteretsdommer, pandemien og sundhedspersonalet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: