Børn har lavet tegningerne til Blå Kors’ julemærker

– Jeg blev overrasket og glad, siger 11-årige Jennifer, som har tegnet julemærket med snemanden. Foto: Blå Kors Danmark

Hvert år udgiver Blå Kors en række julemærker. I år er de tre mærker tegnet af børn fra den kristne sociale hjælpeorganisations eget familienetværk.

11-årige Jennifer Engler elsker alt ved julen og kommer hver uge i Familienetværket Nykøbing Falster, hvor hun nyder at være kreativ. I år er hendes juletegning af snemanden blevet udvalgt til at pryde Blå Kors’ julemærker, og det blev fejret i Familienetværket Nykøbing Falster.

”Har du set, hvad der er på kagen?” spørger en af andre, og Jennifer Engler tager sig til kinderne. Hun kigger ned på rullebordet med den glasurovertrukne chokoladekage, hvor hendes snemand er flot pyntet med røde vingummier som vanter og gulerodsnæse.

”Jeg havde slet ikke regnet med, de ville lave en kage med min snemand. Jeg blev overrasket og glad. Jeg havde ikke rigtig regnet med, at min tegning blev valgt,” siger Jennifer Engler.

”Hun jublede, da hun fandt ud af det og sagde ”jubii”. Hun var meget, meget stolt. Mormor har allerede reserveret nogle julemærker,” indskyder Jennifers mor, Stephanie.

Her ses Jennifer sammen med Birgit Rasmussen, som er leder af Familienetværket Nykøbing Falster.

Frirum og fællesskab for hele familien

Jennifer Engler og hendes mor kommer hver mandag i Familienetværket Nykøbing Falster og har gjort det i 3½ år.

”Mandag er den bedste dag, fordi vi skal i Familienetværket, og så har jeg verdens bedste timer i skolen. Dansk og håndværk og design. Og også lidt matematik. Det er en god dag!” siger Jennifer.

Familienetværket i Nykøbing Falster drives af Blå Kors i partnerskab med Luthersk Mission og er et socialt fællesskab for familier, som har brug for et pusterum i hverdagen. Her kan de komme og snakke, spise og hygge sammen med andre børn og voksne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Familienetværket er der også plads til, at de voksne kan snakke sammen, mens børnene laver andre aktiviteter. Til jul er det for eksempel juleklip, som Jennifer Engler elsker at lave – både sammen med sin mor og sammen med vennerne i netværket.

”Jeg har lavet meget julepynt til min mormor. Der er så meget, at det ikke kan være på træet,” siger Jennifer.

Blå Kors’ julemærker bliver udgivet i Kristeligt Dagblad, organisationens eget blad og kan bestilles på blaakors.dk/julemaerker


Artiklen fortsætter efter annoncen: